UiS-student truet av ekstreme islamister

0

Student ved Universitetet i Stavanger (UiS) Maruan Tammaoui kritiserte en video som inneholdt bilder av norske soldater i Afghanistan, samt andre norske profilerte navn. Da ble han utsatt for grove trusler fra et radikalt islamistisk miljø.

Av: Gustav Levang Iversen (tekst) & Martin Habbestad (foto)

SKREMT: Da UiS-student Maruan Tammaoui sa at de som støttet trusselvideoen mot Norge var en skam for Islam ble han truet på livet.

Maruan Tammaoui (21) studerer økonomi og administrasjon (ØKAD) ved UiS. Han er selv muslim, og reagerte sterkt da det radikale islamistiske miljøet publiserte en video som inneholdt bilder av norske soldater i Afghanistan, den norske Kronprinsen, statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr-Støre.

‒ Det var ikke bare videoen som fikk meg til å reagere. Det var også Facebook-gruppen til de radikale islamistene, hele stemningen og deres retorikk, sier Tammaoui.

Mottok trusler
Tammaoui forteller at han kommenterte på noen av innleggene på Facebook-gruppen, og fikk sterke trusler tilbake etter kort tid.

Truslene var rettet mot meg og familien min, men jeg har ingen tanker eller ideer om hvem som kan stå bak. Jeg prøvde å bruke samme retorikk som de (det radikale islamistiske miljøet red. anm.) brukte, mot dem selv. Det var ganske ironisk å oppleve at når gruppen skrev, så kalte de det ytringsfrihet. Hvis jeg prøvde å svare for meg på samme måte, var det plutselig noe helt annet, sier han.

Tammaoui gikk til politiet med truslene, som ikke kunne gjøre noe med det i og med at truslene hadde forekommet på Facebook.

‒ Det har vært brukt falske profiler. En del av profilene er også slettet, så jeg er usikker på hvor mye hold det er i dem. Som politiet sa: de som skrev dette er bare tøffe bak tastaturet, men jeg må likevel innrømme at det gikk inn på meg i begynnelsen, sier han.

En skam for Islam
Tammaoui sier at han reagerte ved å kalle deltagerne på facebookgruppen for en skam for Islam, og reaksjonene han har fått tilbake har ikke latt vente på seg. Han forteller at dette utsagnet er et lite uttrykk i forhold til hva han har blitt kalt og truet med i ettertid. Tammaoui fortsetter med å si at han tok til motmælæ mot gruppen fordi han ville vise at de ikke får støtte fra alle muslimer.

‒ Ifølge dem, er det kun én måte å leve etter Islam. Jeg følte og føler et ansvar for at alle muslimer skal ta avstand fra slike holdninger. Vi må tørre å konfrontere dem og gå imot dem, ettersom det er en alt for ekstrem form for Islam, sier han.

LES MER OM SAKEN I PAPIRUTGAVEN:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here