Potensielle søkere får UiS på mobil

0

Utdanningsmessene for førstegangssøkere er allerede i gang, og Universitetet i Stavanger (UiS) sine nettsider er på plass i mobilversjon.

Av: Vilde Mebust Erichsen (tekst) & Lars André Dahl (foto)

FØRST I LANDET: Hildegard Nortvedt synes det er morsomt å kunne vise til egen mobilversjon av universitets nettsider på utdanningsmessene. Daniel Langeland Gracia i bakgrunnen via Skype fra Oslo.

Fra november i fjor har nettredaktør ved UiS Hildegard Nortvedt og IT-utvikler Daniel Langeland Gracia utformet en mobilversjon av universitetets nettsider. Målet er å nå de fremtidige studetene ved UiS. I samarbeid med Olavstoppen som har laget designet, kan de nå gå ut som det første universitet i Norge med en egen mobilløsning.

Enkelt å få oversikt

‒ Målet var å bli ferdig til rekrutteringsrunden som startet første uka i januar, hvor studentamabassadører fra UiS er på utdanningsmesser og skolebesøk over hele landet. Det klarte vi, forteller Nortvedt.

Mobilløsningen gir deg en oversikt over UiS og de studietilbudene som tilbys, samt informasjon om studentlivet, kontakt, søking og opptak. Ved flere av studieprogrammene ligger det i tillegg videoklipp som reklamerer for de ulike studiene.

 ‒ Nå ser vi frem til å få tilbakemeldinger fra potensielle søkere, og på hva som kan gjøres bedre. – Hildegard Nortvedt, nettredaktør ved UiS.

‒ Vi har sett at flere og flere av nettbesøkende til den opprinnelige hjemmesiden vår kommer fra mobile enheter. Derfor ønsket vi å gi potensielle studiesøkere muligheten til en lett tilgjengelig inngang til studietilbudet, sier Nortvedt.

Tilgjengelig på alle mobiler

Langeland Gracia viser til over to tusen unike besøkende bare en uke etter lansering på nett, og ser frem til å følge med på utviklingen fremover. Med sitt tilholdssted i Oslo har han via Skype samarbeidet med Nortvedt for å realisere tanken om en egen nettløsning til mobil, som dukket opp tidlig i fjor.

‒ Vi har vært veldig opptatt av at UiS skal ha en løsning som ikke krever nedlastning, som er tilfellet med applikasjoner. UiS sin nettside skal derimot fungere på ulike mobiltelefoner, sier Nortvedt. Hun legger også til at det er enklere å endre og oppdatere informasjon i en slik mobilutgave, i motsetning til applikasjoner.

Der Langeland Gracia har sett de tekniske utfordringene, har Nortvedt vært mer opptatt av layout og på hva de skal bruke de tekniske løsningene til.

‒ Utfordringen har vært å lage en mobilversjon som er navigerbar med det store studietilbudet vi har. På en mobilversjon kan du ikke si alt, du er nødt til å ta valg, forteller Nortvedt.

UiS blir altså de første i Norge som kan vise til en mobilløsning for fremtidige søkere.

‒ Nå ser vi frem til å få tilbakemeldinger fra potensielle søkere, og på hva som kan gjøres bedre, sier en fornøyd Nortvedt.

LES MER OM SAKEN I PAPIRUTGAVEN I MORGEN.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here