Abramovitsj opp fra dvalen

0

Den pengesterke russeren Roman Abramovitsj er kanskje lei av å se sine rubler bli kastet vekk på spillere som Fernando Torres, en spiller som ikke en gang hadde truffet vannet dersom han hadde blitt kastet ut fra en båt. Chelseas nyeste signering heter Gary Cahill.

Av: Hein Georg Haram (SmiS-journalist & United-fan)

Den 45 år gamle russiske oljemilliardæren, Roman Abramovitsj har etter rapportene fra England å dømme åpnet lommeboken igjen og sikret seg Boltons forsvarsbauta Gary Cahill. Overgangssummen skal ligge på sju millioner pund, eller circa 65 millioner norske kroner etter dagens kurs. Det er nesten som jeg våger å håpe at det ikke feiler. Ikke for Chelsea sin del, men for trener Andre-Villas Boas. Mannen skal nå forsøke å få samarbeidet mellom konejegeren John Terry og nysigneringen til å funke sammen i midtforsvaret. En super signering for russeren og Villas Boas, og det er bare å begynne med, sjokkerende nok, en verdig hyllest.

Det er bare å se på hva Gary Cahill har betydd for Bolton etter at han kom til klubben i fra Aston Villa for en slikk og ingenting. Cahill har reddet Boltons ære i mange kamper denne sesongen. Et lag som til tider spilte Barcelona-fotball (fotball i fra en annen verden red.anm) i fjor, men som har slitt ved nedre halvdel denne sesongen. Stopperen har tilføyd mye til de hvitkledde og har nok reddet manager Owen Coyle fra å bli sparket på hodet og ræva ut av Reebok stadium flere ganger enn stadionuret når 90 minutter i løpet av en hel sesong.

Og hvem kan klandre ham fra å fra gjeldstyngende Bolton til Chelsea i fasjonable London? I hvert fall ikke undertegnede.
Likevel er ikke dette en signering man forbinder mest med Chelsea under Abramovitsj sitt regime. Russeren har nærmest holdt sjekkheftet i et hylster siden han tok over, men den senere tid har oljemilliardæren ikke vært så løs med lommeboka. Spillerne som har gått til Chelsea har variert i klasse. Noen ufattelige og ugjennomtenktbare kjøp som Fernando Torres, Khalid Bhoularouz, Damien Duff, Geremi, Asier Del Horno. For å nevne noen. Det eneste gode kjøpet etter min mening er Didier Drogba, oksen fra Elfenbenskysten. Drogba mangler klasse og en realistisk virkelighetsoppfatning, men mannen kan sparke fotball.

Derfor er det høyst merksnodig at Gary Cahill er kommet inn dørene på Stamford Bridge. Roman Abramovitsj er oppe fra dvalen og serveren en slik spiller til endeløs glede fra Chelsea-supportere. Ja visst, Chelsea har kjøpt tidligere i sesongen. Talenter og et unødvendig stallfyll. Det ligner ikke de mørkeblå.

Kan Abramovitsj endelig ha fått et snev av fotballforståelse? Har russeren gått i hi i det kaldeste Russland, kanskje Sibir, og lest seg opp på moderne fotball? Har han lært seg å beholde managere i to år om gang? Har han kanskje sett de gale lyseblå fra Manchester og tenkt: “Penger er ikke alt. Her må langsiktig planlegging til. Alt ikke kan vinnes med penger”? Han viser nå tålmodigheten jeg aldri trodde jeg ville se komme fra den tidligere overengasjerte direktøren.

Mannen har åpenbart fått et kall, og la oss håpe for Chelsea sin del at det er langvarig. Jøss, fornuftige signeringer på Stamford Bridge. Hvem skulle trodd det?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here