Ti nettsider studenter bør bokmerke

1

Det finnes milliarder av nettsider på nettet. SmiS har plukket ut ti av dem, som du som student bør ha bokmerket i nettleseren din.

Av: Fredrik Fornes (tekst)

Nettet består av uendelige muligheter – problemet er bare å finne fram til dem. Vi har derfor gjort en del av jobben for deg, og har funnet frem ti nettsider som på hver sin måte kan være smarte å ha bokmerket for enhver student.

Studenttorget.no

Markedsfører seg selv som “hele Norges studentportal”. Vinner nok ingen priser for design og brukervennlighet, men allikevel en grei side å ha på verktøylinja. Viser studentrabatter du får som medlem, presenterer studentrelaterte nyheter, tips og triks og lignende, og linker til en hel haug andre nyttige ressurser vi studenter kan ha bruk for.

 

Scholarpedia.org


Wikipedia er jo en genial side som inneholder informasjon om så å si alt her i verden. Men Wikipedia er bygget på et system som lar hvem som helst redigere og skrive artiklene, og påliteligheten kan derfor være av ymse slag. Det er også en velkjent problemstilling at lærere sjelden liker å se Wikipedia i kildehenvisningen din. Scholarpedia er derfor et smart alternativ. Bygger på, og ser nærmest helt likt ut, som Wikipedia – men her er alle artiklene skrevet av eksperter (ifølge siden selv i alle fall). Riktignok ikke i nærheten av like stort omfang som Wikipedia, men referer du til ekspertene i artiklene hos Scholarpedia skal du være på trygg grunn.

Google Docs


Google Docs er et fantastisk nyttig tekstredigeringsverktøy på nettet. Lar deg opprette, lagre og redigere tekstark, regneark, presentasjoner, avsteminger og lignende gratis på nettet. Deretter har du hele tiden tilgang til disse overalt hvor du har nett. Veldig greit verktøy hvis du for eksempel skal dele et dokument med en medstudent du samarbeider med.

 

Mindmeister.com


Online tankekart-nettside. Utorlig enkelt og brukervennlig. Er egentlig en betalingstjeneste, men det finnes også gratisversjon hvor du har mulighet for å ha opptil tre tankekart, dele, importere og samarbeide med andre på samme tankekart.

 

Quizlet.com


I artikkelen Ti apps enhver student bør ha snakte vi om såkalte Flashcards. Dette er tjenester som lar deg opprette egne quizer, noe som kan være en smart måte å pugge på når du blir lei av lesing i pensumbøker. Slike tjenester finnes selsvagt også på nett, og Quizlet.com er en av de beste nettsidene som tilbyr dette gratis. Du kan ente søke blant et utall eksisterende tester eller lage dine helt egne.

 

RememberTheMilk.com


Remember The Milk er en nettside som hjelper deg å organisere oppgavene dine. En online to-do-liste som gjør at du til enhver tid har kontroll på alt du skal gjøre. Fungerer på tvers av plattformer (enten det er iPad, iPhone eller Android) og har også støtte for implementering i både Twitter, Gmail og en hel del andre ting. Også på norsk! Du vil aldri mer glemme den melken.

 

Ge.tt


Enkel, gratis og genial fildelingsside. Du velger filene du vil laste opp og kan til og med dele dem før de er ferdige å laste opp. Krever verken installering av noen eksterne programmer eller registrering. Men det anbefales å registrere seg, for en gratisbruker har nemlig opptil 2GB med lagring. Har til og med støtte for å se dokumenter, for eksempel PDF-er, rett i nettleseren. Fint alternativ til Dropbox-tjensten.

 

BillBoxIt.com


Sliter dere med å dele regningene på tvers av de som bor på hybel sammen? BillBox er et fint alternativ til Share-a-bill-appen beskrevet i Ti apps enhver student bør ha-artikkelen. Koster riktignok noen dollar i måneden, men er til gjengjeld en veldig godt utivklet tjenste som gjør det enkelt å holde styr på hvem som skylder hvem hvor mye.

 

Gjerrigknarken.no


Som student er du som oftest tvunget til å være gjerrigknark. Denne nettsiden er derfor laget for folk som oss. Tipsdrevet nettside som linker til sider hvor du kan få gratis vareprøver og gavekort, konkurranser, nyttige tjenester og til og med steder hvor du kan tjene penger på internett. Hvilken student sier vel nei til gratis tannkrem fra Colgate?

 

StumbleUpon.com


Nydelig tidsfordrivstjeneste. Du oppretter (gratis, selvsagt) en bruker og huker av hva dine interesser er. Deretter er det bare å “stumble”, og nettsiden sender deg rundt på nettet til steder som den tror kan du kan finne interessante eller morsomme. Du kommer garantert over mye moro du ikke en gang hadde peiling fantes på nettet. Perfekt som pauseunderholdning i lesingen – eller eventuelt til under forelesningen, hvis det er din greie…

Har du tips til andre nettsider som kan være nyttige for studenter? Legg igjen en kommentar i feltet under!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here