London-lag i hardt vær

0

Så har det skjedd, gitt. QPR gav søndag opp håpet om å fortsette med managernomaden Neil Warnock. Til slutt var begeret overfylt for den malaysiske milliarderen Tony Fernandes, eier av QPR og West Ham-supporter. Man kan se det gikk galt allerede her.

Av: Hein Georg Haram (SmiS-journalist & United-fan)

De ivrigste QPR-supporterne på UiS (er det mange?) som så pressekonferansen etter cupkampen mot MK Dons, la kanskje merke til det fraværende engasjementet hos den vanligvis så engasjerte manageren. Det var nok de aller færreste som hadde visshet om at det ble den siste kampen Warnock ledet klubben. Warnock forlater skuta med assistentmanager Mick Jones og trener Keith Curle. Etter at sparkingen var et faktum, uttalte 63-åringen følgende:

– Det er klart jeg er skuffet. Samtidig føler jeg at vi har oppnådd svært mye. Jeg forlater klubben med en sterk følelse av stolthet. Den største skuffelsen er vel egentlig at eierskiftet ikke kom tidligere. Det ville gitt meg muligheten til å hente inn de spillerne vi hadde blinket oss ut, noe som ville gitt oss en større sjanse til å overleve i Premier League.

Vel, Warnock kan gjerne skylde på at eierskiftet ikke kom tidligere. Det som kan stusses på her er hans påstand om at de ikke hadde mulighet til å hente inn spillere de hadde blinket seg ut. Hva var da Joey Barton og Shaun Wright Phillips? En backupløsning? Begge er gode spillere på hvert sitt felt om de blir brukt riktig.

QPR har falt sammen etter en lovende start. Det ble veldig tydelig at laget hadde en dårlig periode etter tapet mot Manchester United i desember. Det var ett av mange hjemmetap for London-laget, og nedrykksspøkelset i det fjerne ble til slutt for mye for Fernandes.

La oss håpe kaptein Barton får sving på skuta igjen og at QPR seiler inn til nok et år i Premier League.

Likevel skal man ikke glemme Warnocks betydning for QPR før Premier League. Mannen tok over laget 1. mars 2010, i en tid hvor laget sto i fare for å kjempe en knallhard nedrykkskamp. Det høres surrealistisk ut nå, men så brutal kan fotballen være. League One stirret QPR i hvitøyet og inviterte dem ned, men laget og Warnock nektet å slippe taket i den hengende livsbøylen. Sesongen 2010/2011 ble QPR-fansen sendt til himmels med en fantastisk sterk 1. plass i Championship og opprykk til det gjeveste selskap. Kontrasten mellom nedrykk og opprykk var for QPR ikke så gigantisk som man skulle tro.

Et kjærlighetsforhold mellom klubb og manager kunne derimot ikke vare evig, og dette var begynnelsen på slutten for engelskmannen. Den pengeglade Warnock ba om, nettopp, penger til å forsterke laget. Styret var derimot blakkere enn kjerkerottene i Westminster Abbey, og nektet å la seg affisere av det. Det ble en fortvilt tid for klubben, fansen og ikke minst Warnock.

Den malaysiske milliarderen Tony Fernandes reddet derimot dagen for alle som har et bankende hjerte for QPR, men med bare ti dager igjen av overgangsvinduet ble det med panikkjøp.

Bookmakerne hadde allerede her den tidligere Manchester City- og Blackburn-manageren Mark Hughes på listen over mulige etterfølgere. Mange så hva som var på gang. Og slik ble det. Neil Warnock fikk sparken søndag, 8. januar 2012.

Eierskapet med Fernandes i spissen er ambiøst. Er det derimot for ambiøst for en klubb som Queens Park Rangers? Et lag som en gang var stort, men som har slitt siden starten på milleniumet.

Uansett hvor stor United-, City-, Arsenal- eller Chelsea-fan du måtte være, vil det nok svi hos alle som bryr seg om engelsk fotball, dersom QPR må ta den tunge veien ned til Championship – igjen. La oss håpe kaptein Barton får sving på skuta igjen og at QPR seiler inn til nok et år i Premier League. Det er fremdeles mulig for sympatilag nummer en i undertegnedes bok.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here