Ti apps enhver student bør ha

3

SmiS presenterer ti smarte, hjelpsomme, morsomme og effektive apps du som student bør ha installert på smarttelefonen din.

Av: Fredrik Fornes (tekst)

Et nytt studieår er i gang. Er dine nyttårforsetter at du i år skal være enda flinkere på skolen, være mer organisert, opplagt og økonomisk? Hvis ja kan SmiS gi deg god hjelp på veien, med denne listen over nyttige apps for studenter. Hvis du ikke har satt slike nyttårsforsetter kan du likevel sjekke ut listen og installere et par av appsene – det hjelper kanskje litt på samvittigheten.

 

StudentAppen

Utvikler: Eivind Moland

Pris: Gratis

Ikke en banebrytende app, men likevel grei å ha installert. Lister opp alt av rabatter du som student får gjennom Studenttorget.no. Lister  også opp kommende studentarrangement og har funksjon for å vise de nærmeste rabattene og arrangementene på kart. Dessverre ikke mye innhold fra Stavanger her, men det kommer kanskje etter hvert.

 

iStudiez Pro

Utvikler: Enfiero Incorporated

Pris: 21,00 kr

Appen for den viderekomne studenten som ønsker full kontroll på timeplanen. Her får du organisert hele semesteret ditt i en og samme app. Stappfull med funksjoner, men hovedpoenget er at du kan legge inn alle forelesninger og innleveringer og bli påminnet disse med alarm. Også støtte for karakterer og ikke minst integrering med den eksisterende iCal-kalenderen. Finnes også i en noe mer begrenset, men gratis, Lite-versjon.

 

Flashcard Touch

Utvikler: Agilis Lab

Pris: 21,00 kr

Genialt puggeverktøy. Vi vet alle hvor vanskelig det er å komme igjennom en tørr lærebok på mange hundre sider. Derfor er det ofte lettere å pugge på de viktigste faktorene innen faget. Denne appen lar deg lage egne spørsmål og svar, og tester deg i dine egne oppgaver. Du får tid til å svare inni deg før du får svaret oppgitt. Morsom og effektiv måte å pugge på.

 

Share-a-bill

Utvikler: Mileware

Pris: 28,00 kr

Mange studenter deler hybel eller leilighet. Èn gjør ukens matvareinnkjøp, èn betalte taxien i helgen, mens den siste betalte for det vinduet som ble knust etter festen. Hvem skylder hvem hvor mye? Denne smarte lille appen gjør utregningen for deg og viser nøyaktig hvor mye Per må betale til Pål. Er dere flere enn to regner den slik at pengene ikke skal måtte gå mellom flere personer. Støtte for de fleste valutaer.

 

Viber

Utvikler: Viber Media, Inc

Pris: Gratis

Det er aldri morsomt når telefonregningen dumper ned i postkassen hos den allerede så fattige studenten. Denne appen gir deg muligheten til å kutte ned på telefonutgiftene. Viber muliggjør telefonsamtaler og SMS over internett. Etter at den nye iMessage-funksjonen kom til iPhone er sistnevnte ikke så aktuell, men å kunne ringe gratis over nett er fremdeles høyaktuelt. Spesielt når du skal snakke med kompisen som studerer i Bali. Forutsetter at motparten også har installert appen, og at du bruker trådløst nett (ellers påløper dine vanlige datakostnader).

 

Kolumbus Reiseplanlegger

Utvikler: Bouvet ASA

Pris: Gratis

Kolumbus Reiseplanlegger er et nyttig verktøy å ha på lommen når du ikke er sikker på hvordan du skal komme deg til fra A til B, eller om du ikke finner busstoppet i nærheten. Kan koste noen kroner i datakostnader om du ikke har trådløst nett, men er nok allikevel billigere enn å begynne å rote på nettet etter kart og opplysninger du trenger mens du er på farten.

 

Dropbox

Utvikler: Dropbox

Pris: Gratis

De fleste kjenner sikkert til Dropbox fra før. En utrolig genial og nyttig tjeneste for å dele filer mellom flere plattformer. Du drar enkelt og greit innleveringsoppgaven din inn i Dropbox-mappen på dataen din, og vips så dukker den opp på alle dine andre datamaskiner. Med Dropbox-appen har du alltid med deg alt av skolearbeid og andre diversiteter du trodde du hadde glemt når du kom på at PC-en lå hjemme idet du satte deg på bussen.

 

Sleep Cycle alarm clock

Utvikler: Maciek Drejak Labs

Pris: 7,00 kr

Får du ikke nok søvn? Kjenner du øynene siger igjen mens du hører på den tørre stemmen til den kjedelige foreleseren? Sleep Cycle alarm clock analyserer søvnen din og er laget for å vekke deg på en naturlig måte slik at du er mest mulig opplagt og uthvilt når du våkner. Du legger iPhonen under puten når du legger deg, så analyserer appen søvnen din og tilpasser vekkingen etter dine behov.

 

Evernote

Utvikler: Evernote

Pris: Gratis

En enormt populær notatapp. Skal du notere under forelesningen, kan du faktisk gjøre det kun med iPhonen og Evernote. Støtter tekst, bilder og lydopptak, og kan synkronisere direkte til Mac-en eller PC-en din hvis du installerer dataversjonen av appen på maskinen din. Har mange finurlige funksjoner, som for eksempel Twitter-integrering og muligheten for å søke etter tekst i bilder.

 

Snake ´97

Utvikler: WMIT

Pris: 7,00 kr

…vi kommer selvsagt ikke unna en unnasluntrer-app. Eventuelt en app til de som på forhånd har lest alt foreleseren snakker om og trenger å fordrive tiden litt. Her får du spille Snake nøyaktig slik det var i 1997. Spillet er til og med lagt inn i en gammel, slitt Nokia. Med fantastisk monoton lyd og elendig dot-matrix display. Du blir aldri lei!

Prisene som er oppgitt er for iOS-versjonen. De fleste appene finnes også i Android-versjon. Har du tips til apps som er nyttige for studenter? Legg igjen en kommentar i feltet under!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here