Ingen gjør det bedre

0

Stormen «Berit» herjet utenfor. Det hindret ikke Danko Jones i å servere århundrets show på Folken på lørdag. Anmelder hyller bandet og bøyer seg så langt ned i støvet at det er på grensa til helsefarlig.

Av: Hein Georg Ferkingstad Haram (tekst) & Jone Erland (foto)

KONGE: Danko Jones og resten av bandet leverte en strålende forestilling lørdag kveld på Folken.

“Rock n’ Roll people of Stavanger”, proklamerte Danko Jones i det han og bandet entret scenen. Folken var allerede på kokepunktet, og bandet satte i gang med låten «Sticky Situation» etter litt tilsynelatende uøvd jamming av det veldig improviserte slaget. Det slo meg som et veldig merkelig valg av åpningslåt, med tanke på bandets voksende katalog og andre alternativer, men når Danko Jones først er i Stavanger, skal den kanadiske rebellen få åpne med det han vil, så lenge det sitter. Og det gjør det til de grader.

Før konserten på Folken, har bandet vært innom Finland, Tromsø, Trondheim og Bergen. Mr. Jones var likevel klar på hva han mente om Stavanger. “You guys are the craziest crowd on the tour so far”, sa han.  Setningen gitarvirtuosen lirte av seg hisset publikum opp til nye høyder og varmet hjertet til de mange fremmøtte. At han i tillegg kom med et lite stikk til avdøde Michael Jackson med sin elendige versjon av «We Are The World», vekket bare hysterisk latter hos publikum.

Det er noe ved den karismatiske karakteren som er Danko Jones. Mannen kunne gjerne spilt alene for alt Folken hadde brydd seg. Danko serverte slibrige erkjennelser, morsomme kommentarer og lar de små mikroprosentene av publikum som bare er ute etter å lage bråk, få høre det. Til stor glede for resten av forsamlingen. Likevel er det to stykk strålende musikere som holder de veldreide hjulene i gang.

Til tross for den fantastiske konsertopplevelsen, kan man velge å irritere seg over at kanadieren ikke tok med seg låter som «Papa», «Sound of Love» og «Active Volcanoes». Det blir derimot en bagatell i det hele, fordi Danko er kongen.  Det er veldig vanskelig å se hvorfor bandet ikke tar større arenaer, annet enn på festivaler. Det å si at ingen gjør det bedre enn denne mannen, blir til og med en kraftig underdrivelse. For en mann, for et show han leverer denne Mr. Jones. Undertegnende gir seg ende over. Konsertarrangører verden over, trykk nå denne mannen til deres bryst for guds skyld.

Danko Jones

  • Holdt konsert på Folken lørdag 26.november
  • Består av Danko Jones (gitar/vokal), John Calabrese (bass) og Atom Willard (trommer).
  • Norgesvenner, med konsert i både Tromsø, Trondheim, Bergen og Stavanger under årets turne.
  • Er for tiden aktuell med fjorårets plate «Below The Belt».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here