Studentenes liste vant valget

2

Med over 50 prosent av stemmene, var det til slutt Studentenes liste som kunne strekke armene i været og juble over den suverene valgseieren.

Av: Håvard Tanche-Larsen Knutsen (tekst) & foto (arkiv)

VALGVINNER: Magnus Meisal og resten av Studentenes Liste kan feire ni mandater og et brakvalg etter at valgresultatene ble offentliggjort.

 

Under valgvaken i Studentenes hus kunne StOr-leder Morten Rønne, og StOrs nye nestleder Eirik Faret Sakariassen utrope Studentenes liste til vinnere av studentvalget 2011. Med 50,63 prosent av stemmene vant listen med god margin ned til Liberal liste på andreplass, som fikk 19,06 prosent av stemmene av studentene ved universitetet.

Fornøyd listeleder
Leder for Studentenes liste, Magnus Meisal, sier at god markedsføring og personliggjøring av valget var “hemmeligheten” bak listens suksess. Dette førte til at Studentenes liste fikk inn hele ni representanter i studentparlamentet. Et soleklart flertall.

– Det første vi skal gjøre nå er å sette oss ned og legge en plan for når vi skal ta opp sakene i parlamentet. Dessuten må vi se på de andre listene og se om det er noen vi kan tenke oss å samarbeide med, sier han.

Meisal trekker inn Liberal liste eller Venstresiden som mulige samarbeidspartnere i parlamentet. Videre legger han til at valget gikk over all forventning og at han aldri trodde at partiet skulle få så stor oppslutning.

– Dette er jo en drømmesituasjon for oss. Vi hadde et håp om få 40 prosent av stemmene, men dette viser at vi har drevet en god og strategisk valgkamp, sier Meisal.

Dette er jo en drømmesituasjon for oss. – Magnus Meisal, leder for Studentens Liste.

Rekordoppslutning
Ved studentvalget i år stemte 14,72 prosent av studentene ved UiS, noe som er en økning med nesten femti prosent siden fjorårets valg og den største valgoppslutningen siden åpningen av universitetet i 2005.  StOr-leder Morten Rønne er derfor godt fornøyd med valget. Han skryter av holdningen og innsatsen som listene har lagt ned under valgkampen.

– Jeg synes det har vært et veldig godt valg. Listene har hatt mer frihet under dette valget enn tidligere valg, dette har fungert veldig bra. Det har også vært utfordrene med tanke på at vi har byttet nestleder rett før valget, men det har vært et bra gjennomført valg, sier han.

Studentvalget 2011

  • Valgoppslutningen endte tilslutt på 14,72 prosent, som er høyest gjennom UiS sin historie
  • 77 blanke stemmer
  • Studentenes liste:

50,63 prosent av stemmene og ni mandater inn i studentparlamentet

  • Liberal liste:

19,06 prosent av stemmene og fire mandat inn i studentparlamentet

  • Venstresiden:

17,27 prosent av stemmene og tre mandater inn i studentparlamentet.

  • Studenter for fiksjonsbetinget virkelighet:

7,3 prosent av stemmene og ett mandat inn i studentparlamentet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here