Disse skal styre UGÅ 2012

0

Kabalen for det nye UGÅ 2012-styret er så godt som lagt. 20 år gamle Ida Lindstrøm Dahl er valgt til ny styreleder.

Av: Ivar Vasstveit (tekst) og Martin V. Totland (foto)

TRENGER HJELP: Nyvalgt styreleder for UGÅ-styret, Ida Lindstrøm Dahl, trenger fortsatt hjelp til å styre UGÅ-skuta i havn.

Neste vår vil studentfestivalen UGÅ igjen gå av stabelen. Nyvalgt styreleder er Ida Lindstrøm Dahl fra Stord. Den unge studenten er helt fersk i Stavanger, hvor hun tar sitt første semester på barnevern ved Universitetet i Stavanger (UiS). Selv om hun ikke har vært her så lenge, har hun allerede hatt det så fint i studentmiljøet at hun ønsket å engasjere seg for sine medstudenter.

‒ Jeg er helt ny her i byen, men har hatt det knallkjekt så langt, og vil derfor gi noe tilbake. Jeg vil være med å skape en kjempekjekk UGÅ-festival med masse god underholdning, forteller hun med stort engasjement.

Lindstrøm Dahl har vært frivillig på flere festivaler tidligere, blant annet Hove, men denne jobben blir hennes første lederstilling. Likevel var det ikke styreleder hun i utgangspunktet ønsket å bli.

‒ Programansvarlig var stillingen jeg søkte på, men etter positive og engasjerende samtaler med komiteen, bestemte jeg meg for at jeg ville lede hele festivalen, sier hun.

Jeg vil være med å skape en kjempekjekk UGÅ-festival med masse god underholdning. – Ida Landstrøm Dahl, nyvalgt UGÅ-leder.

Få søkere
Foreløpig har Dahl med seg fire andre i styret, men avslører at de trenger et sjette medlem.

– Vi ønsker å ha like mange som i fjor, og arbeider derfor med å finne en person som kan ta seg av PR-jobben, forteller hun.

Styret trodde egentlig de hadde funnet en person som ville gjøre dette, men vedkommende måtte trekke seg. Bakgrunnen for den aktive «headhuntingen» er at det bare var fire søknader til festivalstyret totalt. Det nyeste medlemmet i styret, barnevernstudent Christopher Wahl, var et resultat av dette. Wahl søkte ikke på stillingen, men ble aktivt vervet inn i etterkant. Tidligere har han jobbet med Rått og Råde og styret ønsker derfor å dra nytte av hans erfaring, selv om rollen hans ikke er helt klar ennå.

Bred appell
Fjorårets festival hadde en folkelig profil, med band som DDE, Madcon og BigBang på plakaten, i tillegg til underholdning fra blant andre Per Inge Torkelsen og Dagfinn Lyngbø. Det er fortsatt tidlig i prosessen for det ferske styret, men Dahl ønsker å fortsette med den samme brede appellen.

‒ Vi står ganske fritt til å skape den festivalen vi vil, men vi har forstått at fjorårets UGÅ var en stor publikumssuksess. Derfor vil vi fortsette i samme spor, forteller Dahl, og legger til at de også vil utvikle mye nytt.

Den nyvalgte programsjefen for UGÅ 2012, Daniel Haugen, legger også vekt på å være folkelig.

– Jeg ønsker å ha et festivalprogram som treffer alle, sier han.

Vi i utvalget er veldig fornøyd med hvordan bitene har falt på plass i styret generelt, og er sikre på at alle kommer til å gjøre en kjempejobb. – Morten Hagen Tveit, styreleder på Folken.

Valgkomiteen fornøyd
I ryggen har de et finansielt overskudd fra foregående UGÅ-årganger.

‒ De siste årene har UGÅ gått i overskudd. Disse pengene vil fungere som en finansiell buffer i tilfelle dårlige tall, forteller daglig leder i Folken, Tone Christoffersen. Det er den nye styrelederen godt fornøyd med.

‒ Disse pengene vil komme publikum til gode, sier Dahl.

Styreleder på Folken, Morten Hagen Tveit, var medlem av utvalget som vurderte søknadene til Ugå-styret, han er tilfreds med både den nye styrelederen og de resterende medlemmene.

‒ Ida (Lindstrøm Dahl, journ. anm.) viste stor entusiasme for UGÅ, og har nyttig erfaring fra andre festivaler. Vi i utvalget er veldig fornøyd med hvordan bitene har falt på plass i styret generelt, og er sikre på at alle kommer til å gjøre en kjempejobb, sier han.

UGA-styret 2012

  • Styreleder: Ida Lindstrøm Dahl, studerer barnevern ved UiS
  • Nestleder: Nina Fjellskaalnes, studerer reiselivsledelse ved UiS
  • Programansvarlig: Daniel Haugen, studerer ergoterapi ved diakonhjemmet
  • Frivilligkoordinator: Yvonne Fahre Huse, studerer samfunnsfag og personalledelse på UiS
  • Styremedlem, rolle ikke avgjort enda: Christopher Wahl, studerer barnevern på UiS
  • Det sjette medlemmet er ikke bestemt ennå

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here