Nye konger på haugen

0

Med hjelp av tidligere Økonomiveteraner, var det OC Penthouse som endelig klarte å dytte trippelmesterne av tronen.

Av: Pål Karstensen (tekst & foto)

Etter tre tidligere seiere, ble FK Økonomiveteranene splittet opp og en fjerde seier virket usannsynlig. Men, laget flydde inn spillere fra utlandet og gikk hardt ut i mediene på forkant og sa at det nå var alvor. Likevel skulle det ikke holde helt inn.

– Oppladningen var kanskje ikke helt ideell, uten å nevne enkeltpersoner. Vi manglet litt på samhandlingen, og i tillegg var det kanskje på tide at noen andre vant ligaen, for en gangs skyld, forteller arrangør og keeper på Økonomiveteranene, Lars Magne Laupsa.

Mistet spillere til tredjedivisjon
Allerede i første kamp fikk de fremmøtte se at de regjerende mesterne vaklet, da stortapet for OC Penthouse sendte sjokkbølger gjennom turneringen.

– Det var herlig å knuse Økonomiveteranene 5-1 i den første kampen og starte med å score på en sovende Laupsa i målet, sier Penthouse-spiller Morten Mæhle.

Laupsa selv var ikke like fornøyd med den kampen.

– Vår første kamp ble startet før jeg var klar, da jeg sto på sidelinja og prøvde å få en dommer til å dømme kampen på den andre bana. Før jeg viste ordet av det, så smalt ballen i stolpen bak meg, da motstanderne hadde skutt fra avspark. Det sjokket klarte vi aldri å riste av oss, sier Laupsa.

En unødvendig uavgjort i den neste kampen, før en oppskriftsmessig seier i den siste gruppekampen holdt ikke. Mesterne var ute før sluttspillet begynte og alvoret satte inn.

– Med litt flaks kunne vi gått videre fra gruppespillet i den siste kampen, men siden alle spillerne våre allerede hadde dratt for å spille seriekamp i 3.divisjon, var det like greit at vi ikke gikk videre. Vi hadde ikke hatt spillere uansett, opplyser Laupsa.

 Med denne seieren var det jeg som sikret meg kvadruppelen, og nå vurderer jeg faktisk å legge opp på topp. – Morten Mæhle, vinner av UiS-ligaen.

Magisk seier
Keeper og arrangør Lars Magne Laupsa har følgende forklaring på hvorfor laget hans ikke klarte å vinne denne gangen.

– Etter mange utskiftninger og roteringer i laget, fikk vi litt for liten tid til å trene sammen før turneringen. Vi savnet også Messi-kopien Høgstad, kraftspissen Julien, managerlegenden Kristiansen og andre superspillere, så forholdene lå ikke helt til rette for oss denne gang, forklarer Laupsa.

Når Økonomiveteranene bukket under for presset, var det plutselig vidåpent hvem som skulle vinne året andre utgave av UiS-ligaen. I semifinalene var det Bifil, Albino United, Sob-i-hob og OC Penthouse som skulle gjøre opp om finaleplassene, og etter to spennende oppgjør ble det tilslutt Bifil som var Penthouse sine motstandere i finalen.

Etter en nervepirrende kamp var det uavgjort ved full tid, men halvveis ut i ekstraomgangen slo Penthouse-gjengen til å scoret det som skulle vise seg å bli det avgjørende målet.

– Det er selvsagt magisk å vinne UiS-ligaen. Jeg hadde forventet større motstand, men dette viser bare at Økonomiveteranene ikke er uslåelige, forteller Mæhle.

Vurderer å legge opp
Mæhle har vært med på å vinne ligaen tre ganger tidligere, med Økonimiveteranene og derfor var det enda kjekkere å vinne den fjerde gangen uten sitt tidligere lag.

– Når Laupsa og gjengen la lista så høyt før turneringa er det godt å slå dem. Med denne seieren var det jeg som sikret meg kvadruppelen, og nå vurderer jeg faktisk å legge opp på topp, avslører Mæhle.

Laupsa hadde nemlig muligheten til å velge Mæhle på laget i år igjen, men valgte å vrake spilleren. Likevel er det ingen harde følelser og svik mellom de to lagene.

– Det er absolutt ikke snakk om noen dolking i ryggen her, for det var vi som valgte vekk spillerne. Vi kunne ikke spilt med alle spillerne uansett, og da var det greit at det var stamkunder på Munken som slo oss, da de sponser oss også. Så vi har en liten flik av seier også dette året, avslutter Laupsa.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here