Jakter historisk kvadruppel

0

Etter å ha vunnet de tre siste rundene av UiS-ligaen har FK Økonomiveteranene mistet spillere som har sluttet eller dratt på utveksling. Kan laget likevel vinne igjen?

Av: Charlotte Mæland, Pål Karstensen (tekst) & Stian Skjerping (arkivfoto)

USLÅELIGE ØKONOMIVETERANER?: Øverst fra venstre: Espen Austbø, Morten Vadla, Ole Øystein Holten, Ole Frøyland og Fredrik Evensen Hansen. Nederst fra venstre: Morten Mæhle, Krister Vistnes, Daniel Espeland og Lars-Magne Laupsa.

Med en knallsterk 1-0-seier over Albino United forrige gang UiS-ligaen ble arrangert i april, sikret FK Økonomiveteranene seg en uforglemmelig trippel. Jonas Julien har vært med på å vinne flere ganger for Økonomiveteranene, men sitter nå under parasollen i San Diego. Han er optimistisk med tanke på lagets sjanser, men skulle gjerne vært med selv.

‒ UiS-ligaen er en fantastisk turnering som til slutt blir vunnet av det desidert beste laget. Gode, gamle og rutinerte økonomiveteraner leker seg alltid til seier, forteller Julien.

Vi flyr inn folk fra blant annet København, så vi går selvsagt for den fjerde seieren på rad. – Lars Magne Laupsa, keeper på FK Økonomiveteranene.

Henter forsterkninger fra utlandet
Nå sparkes turneringen i gang igjen, og keeper Lars Magne Laupsa tror de kan vinne sin fjerde seier på rad. Det kan imidlertid bli vanskeligere enn de tidligere rundene av UiS-ligaen, da stammen i laget enten har sluttet på Universitetet i Stavanger (UiS) eller dratt på utveksling. Det bekymrer likevel ikke lagets solide sisteskanse nevneverdig.

‒ Vi flyr inn folk fra blant annet København, så vi går selvsagt for den fjerde seieren på rad. I tillegg speider vi og er aktive på overgangsmarkedet, så vi ligger godt i rute, sier Laupsa.

Både forsvarskjempen Krister Vistnes og den genierklærte treneren Fredrik Evensen Hansen, blir flydd inn spesielt for å delta i UiS-ligaen. De sier det aldri var noen tvil da de fikk forespørselen.

‒ Vi kommer hjem bare for å delta i UiS-ligaen, da laget vårt trengte oss. Tidligere har det kanskje vært lek og morro, men denne gangen skal vi i alle fall vinne, forsikrer Vistnes.

Liker jungeltelegrafen
Tidligere har turneringen variert mellom å være et seriespill over flere måneder og kortere helgeturneringer. For å gjøre det lettere for arrangører og deltakere, valgte Laupsa, som også er arrangør, å gå for nok en helgeturnering denne gangen.

‒ Disse studentene er jo alltid opptatt med noe, samtidig som de har mye fagstoff som skal fordøyes. Når vi da også sliter med dårlige baneforhold, er det vanskelig å få alt til å gå opp i opp. Jeg tok en vurdering, og fant ut at det letteste for alle er om det går over en helg, sier han.

Det er ikke bare enkelt å få organisert kamper mellom 14 lag over en lengre periode. Mye skal falle på plass for både arrangører og spillere. Men alt i alt er han fornøyd med det som allerede har blitt gjennomført, og det eneste han nok kan bli bedre på, er planleggingen.

‒ Jungeltelegrafen er jeg en stor fan av. Dessuten blir det mye plakater rundt omkring på de forskjellige fakultetene, i håp om at alle skal få det med seg. Det ble også laget gruppe på Facebook for noen uker siden, og der er det vist stor interesse. Jeg håper jo på rundt 14 lag som sist, og med godt omdømme, så håper jeg at det vil vokse til våren igjen, forteller Laupsa.

Tidligere har det kanskje vært lek og morro, men denne gangen skal vi i alle fall vinne. – Krister Vistnes, midtstopper på FK Økonomiveteranene.

Kompakt turnering
Han oppfordrer alle til å melde seg på til årets turnering.

‒ De som ikke har lag må ta kontakt med meg, så kan vi se om det enten er nok studenter som ikke har lag, slik at vi kan lage et eget, eller om det er noen lag som trenger en ekstra spiller. Jeg vil også oppfordre så mange jenter som mulig til å stille opp. Det trenger vi, sier han.

Årets turnering har blitt lagt til fredag 14. og lørdag 15.oktober. De som har tenkt seg helt til finalen, må belage seg på å stå opp tidlig, da finalen ifølge Laupsa skal være ferdig i god tid før dagens virkelige høydepunkt.

‒ Forrige gang kom det 14 lag, og da klarte vi å gjennomføre det på en brukbar måte. Alt avhenger av hvor mange lag som kommer, men turneringen er uansett ferdig til klokken 13:45. Da er det fotballkamp på TV-en, avslutter Laupsa.

UiS-ligaen

  • Arrangeres for fjerde gang. Første gang var våren 2010.
  • Alle tidligere utgaver har blitt vunnet av FK Økonomiveteranene.
  • Årets turnering går av stabelen 14. og 15. oktober
  • Svarfrist for de som ønsker å delta er senest torsdag 13. oktober kl. 16.00.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here