UiS på budsjett-toppen

0

Med en økning på åtte prosent sammenlignet med fjoråret, er Universitetet i Stavanger på topp når det gjelder vekst i de resultatbaserte inntektene.

Av: Pål Karstensen (tekst) & foto (presse)

Av en pott på 26,1 milliarder kroner som har blitt fordelt på universitets og høgskolesektoren, har Universitetet i Stavanger (UiS) fått tildelt 983 millioner kroner. Dette er en økning på 60,5 million i forhold til fjorårets budsjett, og med en inntektsvekst på 21, 3 millioner kroner troner universitetet øverst på lista over resultatbasert vekst. Det er rektor ved UiS, Marit Boyesen meget fornøyd med.

– Det er flott å se hvordan vårt harde og målrettede arbeid de siste årene bærer frukter. At vi nok en gang øker mest til neste år, skyldes våre gode faglige resultater, sier Boyesen til UiS.no.

Ingen nye studieplasser
De aller fleste økningene på budsjettet skyldes de ekstra studieplassene universitetet fikk i 2009, og de følges opp også i årets budsjett. Der ligger det inne en pott på 8,6 millioner kroner for å “videreføre og trappe opp med nye kull de studieplassene som ble tildelt i 2009 og 2011”. Det betyr at UiS i 2012 kan tilby 105 nye studieplasser, men at universitetet ikke fikk tilskudd for nye studieplasser på det foreslåtte budsjettet.

– For UiS er det spesielt skuffende at vi ikke har fått flere studieplasser i rettsvitenskap, forteller Boyesen.

De 105 nye studieplassene blir i hovedsak fordelt på lærerstudiet, som tilsammen får 25 nye studieplasser, sykepleien som får 10 studieplasser og de resterende 75 plassene er i kategorien strategiske studieplasser. Universitetet har også blitt tildelt 70 stipendiatstillinger og fire postdoktorstillinger.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here