– Regjeringens budsjett står til stryk

0

Regjeringen la i dag frem forslag til statsbudsjettet for 2012, men til tross for en marginal økning fra i fjor er NSO-leder Kim Kantardjiev ikke fornøyd med satsingen.

Av: Pål Karstensen (tekst) & foto (presse)

SKUFFER: Regjeringens forslag til budsjett er ikke godt nok, ifølge NSO.

De senere årene har regjeringen fått kritikk for at de har gjort studentene fattigere enn resten av befolkningen i forhold til den generelle lønnsveksten. I årets budsjett foreslås det og øke studiestøtten med 172 kroner i måneden, og nå er Norsk studentorganisasjon (NSO) lei av å vente.

– Helt siden 2005 har vi forventet at regjeringen skal oppfylle løftene sine. De har lovet oss at det skal være mulig å studere på heltid og at det skal bli lettere å ha barn mens man er student. Ingen av disse løftene er holdt, sier leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Kim Kantardjiev.

Venter på heltidsstudenten
NSO føler at regjeringen ikke hører på dem, og ikke tar studentens side i dette budsjettet. Derfor er de veldig skuffet over dagens forslag til budsjett.

– Med stadig økte levekostnader, som stigende matmoms og rekordhøye boutgifter, dekker studiestøtten mindre og mindre for hvert år. Det betyr at studentene må jobbe mer, og får mindre tid til å studere. Til tross for at det allerede finnes nok av dokumentasjon på at studiestøtten er for lav til å leve av, fortsetter regjeringen å dytte den kommende undersøkelsen om studentenes levekår foran seg, sier Kantardjiev.

Vi venter på heltidsstudenten og troverdigheten er tynnslitt. Regjeringen har én siste sjanse til å levere. – Kim Kantardjiev, NSO-leder.

– I tillegg vet man at hele 1 av 5 studenter har barn, og at mange av disse sliter økonomisk. Heller ikke her har regjeringen hørt på NSO og studentene. Vi venter på heltidsstudenten og troverdigheten er tynnslitt. Regjeringen har én siste sjanse til å levere, fastslår NSO-lederen, Kim Kantardjiev.

MISFORNØYD: NSO-leder Kim Kantardjiev er ikke fornøyd med årets forslag til statsbudsjett.

Fortsatt ikke 11 måneders studiestøtte
NSO er skuffet over at Regjeringen heller ikke har lyttet til studentene når det gjelder 11 måneders studiestøtte eller bedre kvalitet i utdanningen. Studentenes talerør mener at den stadige tilstrømningen av studenter landet over har gjort at mange ikke får plass på lesesalene, at det er for lite oppfølging og veiledning og for dårlig praksistilbud.

– Det mest urovekkende er at man ikke tar seg råd til å satse på fremtiden i dette budsjettet. Regjeringen må styre denne sektoren med mer enn fromme ønsker, sier Kantardjiev.

Forsiktige optimister
NSO er fornøyde med at det skal bygges 1000 nye studentboliger til neste år også, men behovet er mye større.

– Regjeringen bør oppgradere måltallet sitt og bygge minst 1500 i året. Ved studiestart stod nesten 15 000 studenter i boligkø, og for to uker siden var det fortsatt 6000 som ventet på studentbolig, sier Kantardjiev.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here