Fadder bytter trønder mot ire

0

I kamp mot tre andre kandidater, ble Kevin Mc Tiernan valgt som sjef for Fadder 2012.  Men, hvem er han og hva vil han med Fadder-arrangementet?

Av: Lars André Dahl (tekst & foto)

LURER: Nyvalgt Faddersjef Mc Tiernan har flere valg å ta foran seg. Skal Fadderlandsbyen være på grusbanen, og i hvor stor grad skal han ta i bruk Tappetårnet?

 

Under forrige møte i Studentparlamentet 14. september la to fokuserte kandidater fram sine meninger om hvordan Fadder 2012 skal ta over stafettpinnen etter Fadder 2011. De av parlamentets 20 medlemmer som var stemmeberettiget gjorde seg opp en mening – før Kevin Mc Tiernans navn ble lest opp.

- Dette er et kjempekjekt verv å ha, sier Mc Tiernan selv om utnevnelsen. Selv om en årlig guttetur sommerstid nok går fløyten, mener han at han vil trives godt med å jobbe på campus i sommermånedene.

Begynner planleggingen tidlig
Da SmiS møtte ham en uke etter valget hadde Mc Tiernan alt begynt å tenke på planleggingen av arrangementet nesten et år frem i tid.

- Jeg vil forandre oppbyggingen av dagene. Jeg vil inkludere linjeforeningene på lik linje som BIF ble det med toga-partyet i år. Min plan nå er at Fadder tar for seg dagsprogrammet, mens linjeforeningene tar over rundt klokken 18, forklarer han.

Å begynne tidlig er også Eli Fjærs, sjef for Fadder 2011, beste råd.

- Begynn tidlig med å jobbe og å planlegge. Det er viktig å huske at disse tingene tar tid. Få tidlig med et Fadderutvalg slik at de også kan begynne sin del av jobbingen, tipser Fjær.

Vi får se om vi også kan få inn litt ekstra penger gjennom kommersielle aktører. Det er på mange måter min hjertesak. – Kevin Mc Tiernan, nyvalgt Faddersjef for 2012.

Bra med spesifikke mål
Mc Tiernan var tidlig ute med å proklamere høye mål for neste års fadderfest. Under møtet i parlamentet talte han om at han ville ha mindre fokus på alkohol, men samtidig ikke ødelegge for de som nøt alkohol. I tillegg mente han det var dårlig informasjonsflyt mellom de internasjonale og nasjonale studentene. Han vil også gjøre campus mer levende og ha stor bredde hva underholdning gjelder. Altså mye det samme som tidligere Faddersjefer har sagt i gledesrus.

- Det er bra at han har spesifikke mål og noe å gå etter. Men for å få alt til, må han sette seg realistiske mål, sier Eli Fjær, sjef for Fadder 2011. De to har allerede hatt overlappingsmøter. Mc Tiernan selv utdyper et av punktene på lista over visjoner.

- De internasjonale studentene må inkluderes bedre. Jeg snakket med en del av dem under Fadderuken, og selv om de hadde hatt oppstartsuke uken før, trodde en del av dem at Fadder bare var for nordmenn, forteller Mc Tiernan.

Mer penger – større band
- Hovedfokuset før jul blir å skaffe til veie sponsorer. De som alt er fornøyde med samarbeidet, får bli med videre hvis de ønsker det. Så får vi se om vi også kan få inn litt ekstra penger gjennom kommersielle aktører. Det er på mange måter min hjertesak, sier Mc Tiernan.

Han forteller at Fadders vedtekter stipulerer at det ikke er lov med kommersielle aktører under Fadderuken på campus.

- Det ønsker vi å endre på. Får vi inn litt mer sponsorpenger, kan vi få inn litt større band, sier neste sommers Faddersjef.

- Det blir i så fall en sak Studentparlamentet må ta opp til debatt, og det må vedtas der. Jeg vet ikke om det er mulig å få til. Det var ikke i vår mening at bedrifter skulle få tilgang på campus, sier fjorårets Faddersjef Fjær.

Det er bra at han har spesifikke mål og noe å gå etter. – Eli Fjær, Faddersjef 2011.

Fadderutvalg og -underholdning
Kristoffer Sørstrønen blir i følge Mc Tiernan Fadders nestleder. Han har tidligere vært leder for Ugå, er stedfortreder for daglig leder Meisal på det nyåpnede Tappetårnet og har hatt en rekke andre verv på campus. Mc Tiernan har jobben foran seg med å finne flere ivrige sjeler til Fadderutvalget.

- Alt-i-alt er det åtte stillinger som skal besettes. Jeg vet Fadder 2011 hadde elleve stillinger, men vi holder oss til de mest nødvendige, sier han.

Et nytt år med fadderfest fordrer også bunnløs spekulering i hvilke typer artister Fadderutvalget kan se for seg. Sjefen selv har sine ønsker.

- Jeg er stor fan av BigBang og Postgirobygget. I tillegg til DDE, men de spiller jo under Ugå. Men jeg vil også ha inn en ny ordentlig britisk komiker. Kanskje flere. Da kan vi inkludere alle, også de internasjonale. Det er i så fall optimalt, mener han.

Kevin Mc Tiernan

  • 21 år.
  • Fra Haugesund.
  • Studerer informasjonsteknologi på andreåret. Skal etter planen fullføre femårs-studiet.
  • Halvt irsk og halvt norsk.
  • Aktuell som nyvalgt leder av Fadder 2012.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here