Helt konge studenttreff i Kongeparken

0

Torsdag 22.september gikk for første gang DnB NORs studenttreff av stabelen i Kongeparken. Med 1700 deltagende og et fullspekket program var det duket for en helaften.

Av: Ane Kanutte Bjerkvik (tekst) & Anita Skjæveland (foto)

Studenter fra hele byen ble hentet med buss fra Universitetet i Stavanger og fraktet til Kongeparken. Arrangementet ble åpnet av Sunniva Landmark Bjørnstad som også introduserte kveldens konferansier, Håvard Lilleheie. Sunniva er masterstudent ved Universitetet i Stavanger (UiS) og deltidsansatt i DnB NOR.

Sammen med blant andre Silje Valskaar og Kristine Moe Sirnes har hun vært med på å utvikle arrangementet fra starten av. Arrangørene har vært opptatt av å lage et program med forskjellige foredragsholdere og artister for å skape et så bredt arrangement som mulig, med noe for en hver smak.

– Vi ønsket å arrangere noe for alle studentene i Stavanger, ved å invitere alle de ulike høgskolene i byen i tillegg til UiS. Vi håper at dette vil bidra til å styrke studentmiljøet i Stavanger, sier hun.

Foredrag i regnet
Gutta fra Moods of Norway var blant de som tok turen for å holde foredrag for de frammøtte. Det startet bra, men da regnet brakte løst for fullt kunne de knapt høres under bølgeblikkstaket. Kveldens neste foredragsholder hadde derimot ingen problemer med å gjøre seg selv hørt. Jan Fredrik Karlsen inntok scenen med en energi og intensitet vi sjelden har sett maken til. Han spratt rundt på scenen og gestikulerte vilt mens han fortalte om hvordan han hadde bygd opp sin egen karriere.

Etter en søt anekdote om Alejandro Fuentes og en artig historie om første gang han møtte Sissel Kyrkjebø, kom han selvsagt til sin største suksesshistorie, Kurt Nilsen.

– Jan Fredrik var veldig morsom, men han dissa Kurt Nilsen litt vell mye for utseende. Ja, jeg vet at han har mellomrom mellom tennene, men han synger bra og det burde være hele poenget, sa tilhører Kaia Kvannes.

Det er ikke studentpriser her og det er synd i og med at det er et studenttreff. Michael Johnsen, UiS-student.

Uten mat og drikke
Etter foredragene tok de deltagende turen ut i parken for å spise mat og kjøre karusell i de skiftene værforholdene. Det var god stemning blant de mange studentene, med eneste bekymring at ølen i baren var dyrere enn de hadde håpet på.

– Det er ikke studentpriser her og det er synd i og med at det er et studenttreff, sa Michael Johnsen.

Flere sa de heller ville ha betalt mer for å komme inn hvis det hadde betydd lavere priser i baren. Det var allikevel ikke tvil blant deltagerne SmiS snakket med om at de mer enn gjerne kommer igjen neste år.

Musikalsk avslutning
Programmet startet opp igjen med en imponerende opptreden fra standup-artist og beatbokser Stian Blipp. Med en rekke utrolige lydeffekter og morsomme vitser var den positive stemningen i salen til å ta og føle på.

– Stian Blipp har nok vært den beste så langt i kveld, sa Kine Brattås, og fikk bekreftende nikk fra Ingvild Hansen. De to studerer begge ved UiS. Og så er han jo kjekk da, la de fnisende til.

Etter en heller lunken opptreden fra komiker Martin Beyer Olsen, bidro Lars Vaular med kveldens første musikalske innslag. Stemningen steg rask igjen og publikum danset med til nye og gamle låter. Postgirobygget gikk på som kveldens siste innslag og fenget publikum med kjente og kjære låter. Når de ble spurt om de hadde noen råd til studentene svarte Postgirobygget med en latter og anmodningen:

– Start band og tjen penger, det var det vi gjorde!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here