En epoke er over

0

Av: Pål Karstensen (filmspaltist)

Når du leser disse linjene, har den aller siste episoden av kultserien «Entourage» blitt sendt, og aldri mer vil vi få nye episoder og historier om Vince, Eric, Turtle, Drama og den fargerike agenten Ari. Riktignok kommer det med tid og stunder en film, men for tv-serien er det ugjendrivelig slutt etter litt over sju år. Det er litt vemodig for enkelte, men istedenfor å sørge over seriens slutt, vil jeg heller skrive om dens fremtid som spillefilm.

Den kritikerroste tv-serien så dagens lys 18. juli 2004. Serien handler om filmkjendisen Vincent Chase og hans følgesvenner, som flytter fra New York til Los Angeles for å leve livet. I ekte kabel-tv-stil er det flust med banning, sex, nakenhet, pene damer og raske biler. Dette for å beskrive en satirisk livsstil, der Hollywood-stjernene vasser i penger, og stort sett ikke gjør annet enn å ha sex og leve et generelt slaraffenliv.

Derfor har serien blitt veldig populær i sin målgruppe, nemlig unge voksne menn som vil leve drømmelivet som Vince & co har gjort. Etter åtte sesonger med opp- og nedturer, utrolig mange pene statistdamer og utallige kjendiser som har gjesteopptrådt, går serien nå over til det store lerretet. Serieskaper Doug Ellin og rollemodell Mark Wahlberg har allerede sagt at de skal sette seg ned i løpet av seks måneder, og skrive ut et manus til filmen, som trolig får premiere i 2013.

Jeg gleder meg faktisk til filmen kommer, da «Entourage»-gjengen holdes i live, selv om det er med kunstig åndedrett.

I motsetning til episodene i serien, som gjerne bare varer i 25 minutter, skal de nå skrive ut et filmplot som skal vare i halvannen time. Dermed blir det spennende å se hvorvidt serien blir like suksessfull når den blir filmatisert, siden det blir stilt større krav til handlingen. Det finnes mange eksempler på serier som både har greid det kunststykket, og andre som har mislykkes horribelt. En serie som har greid overgangen ganske så brukbart, er en annen HBO-serie, og det kvinnelige motstykket til Entourage, nemlig «Sex og Singelliv».

Seks sesonger og 94 episoder ble det om venninnegjengen Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda i motemetropolen New York. Der det meste handlet om klær, forholdet til det motsatte kjønn, hvordan man blir rik, suksessfull, populær – og ikke minst sex. Fire år senere kom den første filmen i 2008. To år senere kom også oppfølgeren, «Sex and the City 2». Begge disse filmene har på et vis greid å overføre seriens sjarm og tematikk til filmen, men når historien blir over tre ganger så lang som vanlig, har det også blitt en del dødtid i disse filmene.

Derfor har «Entourage»-gjengen mange utfordringer, selv etter at serien er over og filmen nå skal skrives. Det viktigste er at forfatterne gjør en god jobb, og ikke bare er ute etter å tjene penger, for da kan det fort bli stygt. Med utgangen som serien ser ut til å få, er det mange historier å ta fatt på. Det gjør at jeg faktisk gleder meg til filmen kommer. Med suksess der kan det fort bli en oppfølger, og dermed holdes «Entourage»-gjengen i live, selv om det er med kunstig åndedrett.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here