Veteranenes aften

0

Gamlekarene i Motorpsycho koste seg på scenen med festivalens lengste jamsessions og spredd allsang.

Av: Ivar Vasstveit (tekst) & Rein Kloster (foto)

Bassisten nikker til gitaristen med et smil og sier noe uhørbart for publikum. Hadde det vært en profesjonell leppeleser til stede kan de ha tydet det i retning av ”Tenk å få betalt for noe som er så gøy!”, før bandet bryter ut i en koreografert liten dans. Litt skjegg og en dose glede i tillegg til strålende instrumentbehandling er det som skal til for at publikum rister hodet i takt og er fornøyde.

Storkoser seg
Motorpsycho koser seg på scenen i Stavanger og går ikke av vegen for å forsvinne ut i noen lange jamsessions mellom slagene. Publikum er en salig blanding av langhårede menn, menn med hestehale, et og annet kvinnelig innslag og noen unger med fargerike øreklokker. Kanskje ikke idealtidspunktet eller idealpublikummet, men likevel rister de fleste takten med hodet og koser seg. Trondheimsbandet lar ingenting stoppe de fra å gå fem-seks minutter mellom hvert kvekk i mikrofonen.

Litt skjegg og en dose glede i tillegg til strålende instrumentbehandling er det som skal til for at publikum rister hodet i takt og er fornøyde.

Åpningssangen er en lang instrumental affære, hvor man et like sekund lurer på om det er roadiene som fintuner instrumentene eller om det faktisk er bandet som har gått på scenen. Instrumentalintroen glir over i sang med fine harmonier, fra Bent Sæther på bass og Hans Magnus Ryan på gitar, som i hver sin mikrofon smilende synger av full hals. Progelementene er tydelige konserten gjennom, med en jazzende Kenneth Kapstad på trommer som på imponerende vis koser seg med instrumentet sitt.

Lange jamsessions
For en gangs skyld er det herlig å se en trommeslager som i stedet for å slå med mursteinsnever med stikkene legger litt finesse i det han gjør. En lang trommesolo går over i klasikeren “Nothing To Say” som avslutter kvelden. Publikum synger gladelig med på refrenget før bandet nok en gang bryter ut i en lang jamsession.

Akkurat i det det har gått lenge nok til at en har glemt ut hvilken sang det originalt ble spillt kommer refrenget igjen. I kor synger scene 1 ”..something to say!”, trioen takker for seg og festivalens fineste konsert er et faktum etter en time hvor bandet kun har hatt tid til fem-seks sanger.

Motorpsycho

  • Fra Trondheim.
  • Spilte på Rått og Råde fredag 2.september .
  • Aktuell med livealbumet «Roadwork Vol. 4:Intrepid Skronk» som kom ut i 2011.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here