Rått og Råde – bildegalleri

0

Rått og Råde er nå ferdig for denne gang, og det er et helt år til neste festival. Fortvil ikke, SmiS fotograf har samlet et knippe bilder du kan se på for å gjenskape årets festival.

Av: Pål Karstensen (tekst) & Rein Kloster (foto)

Først ut på torsdagen var lokale Jakob Håkon Band, før dagens første svenske innslag i form av Håkon Hellstrøm. Søte Honningbarn fra Kristiansand fulgte så før 50 Cent tok turen fra den andre siden av dammen, akkompagnert av Kelis like etterpå. Torsdagen ble avsluttet av nok en supersvenske, nemlig Robyn.

Fredagen var tradisjonen tro metall-dag på RxR, og nok en gang ledet an av et lokalt band. Overthrow spilte en solid halvtime, før de ga stafettpinnen til Enslaved, Motorpsycho og Immortal, så det var nok å bange hodet til denne dagen. Innimellom hadde arrangørene også greid å slenge inn Vamp og fredagens store trekkplaster, Creedence-vokalist John Foggerty.

Lørdagen startet med at Stavanger Symfoniorkester i samarbeid med lokale musikere på oppfordring fra Rogaland Teater fremførte sine musikalske tolkninger av Peer Gynt, før publikumsfavoritten Thomas Dybdahl entret scenen. Denne gang sammen med Bjørn Eidsvåg, som ble avløst av en admiral. Deretter fortsatte Tønes dagen, før den siste i det svenske trekløveret, Veronica Maggio, fikk spille i en halvtimes tid på grunn av forsinkelser. Skuffelsen varte imidlertid ikke så lenge, da Pendulum sammen med John Olav Nilsen & Gjengen ledet an til en glimrende Kaizers Orchestra-konsert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here