Låvedans med onkel John

0

Den gamle Creedence-vokalisten John Fogerty inviterte fredag kveld Rått og Råde-publikummet med på en låvefest uten like.

Av: Ivar Vasstveit (tekst) & Rein Kloster (foto)

I kultfilmen «The Big Lebowski» blir hovedpersonen så opptatt av å banke takten til Creedence Clearwater Revival-sangen «Looking Out My Back Door» at han kjører bilen sin av vegen inn i en søppeldunk. Under konserten i går kveld ble eldre damer som ikke har gjort annet enn å strikke raggsokker de siste årene så oppglødde at brilleglassene dugget.

Hit-maskin
Ektefellene deres kurerte tiår med impotens, mens ungjentene sittende på høye skuldre simulerte så intense lassokast at en nesten kunne lukte sagmugg og kuskit i søla ved scene 1. Den gamle Creedence-vokalisten har spillt konserter i nesten et halvt århundre og det er tydelig at han vet hva som får folk til å trampe takt og kose seg. Sangene er så fengende at det er umulig å holde seg i ro.

Mellom hver sang velsignet Fogerty publikum med så mange ”God bless ya!” at det bare er å synde i årevis uten å være redd for skjærsilden.

Fra første sekund var det spontandans å se hvor enn en snudde hodet. Lærkledde Immortal-fans swingte seg hånd i hånd med cowboyer fra Jæren. Alle kan en Creedence-sang, uansett alder. De fleste kan ti. Kveldens første allsang kom tidlig med «Midnight Special», ble oppfulgt av «Have You Ever Seen The Rain» og en trivelig cover av Roy Orbinsons «Pretty Woman». Andre allsangfavoritter var «Down On The Corner», «Bad Moon Rising» og «Fortunate Son».

God bless
Mellom hver sang velsignet Fogerty publikum med så mange ”God bless ya!” at det bare er å synde i årevis uten å være redd for skjærsilden. Værgudene var kanskje ikke helt på Fogertys side, men den kontinuerlige dansingen gjorde at de fleste ble så svette at ingen la merke til at det regnet. «Proud Mary» avsluttet en morsom fredagskveld på Rått og Råde etter en litt tam torsdag. Fogertys musikk er enkel, stemningen er intenst harry, men i konsertformat fungerer det bra og er utrolig gøy

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here