Hardtslående halvtime

0

Fredagens første band ut var det lokale trashmetal-bandet Overthrow. Med harde riff og et lite, men ivrig publikum slo gutta til med en knallkonsert lenge før rushtrafikken til Stavanger sentrum roet seg.

Av: Ivar Vasstveit (tekst) & Rein Kloster (foto)

Fire lokale unge menn fikk æren av å åpne den andre dagen på Rått og Råde på scene 2 med knalltunge riff og sint vokal. Black Flag- og Black Label Society-skjortene er på og en delegasjon fra hardcorekidsa hadde samlet seg rundt scenen allerede et kvarter før konserten begynte, selv om regnet ramlet ned. De mer forsiktige plasserte seg strategisk under nærtliggende vegetasjon for å få litt sårt tiltrengt ly.

Unge artister med ungt publikum
Etter hvert som bandet kommer på scenen drar selv de mest skeptiske poncholua over hodet og trekker mot scenen. Overthrow er nok et hardtslående band fra området som logisk nok trekker paralleller til både Kveleratak og Purified In Blood, men samtidig kan en også høre inspirasjon fra band som Mastodon.

Gutta leverer ikke den mest nyskapende musikken, men det slår godt i fra seg, både på plate og fra scenen. De ser ut til å kose seg på scenen også, der de maner alle til å løfte høyrehånda, mens ølboksene sprettes. De 50 unge publikummerne like foran scenen passer på at stemningen er høy og det dannes “moshpits” av varierende størrelser både til høyre og venstre.

Ny singel
Like før slutt får Overthrow-gutta besøk av nettopp Purified in Blood-vokalist Hallgeir Skretting Olsen i det de spiller det de informerer oss om at er en sang fra en ny demo. Om publikum ikke allerede var godt i slaget blir de enda villere på dette tidspunktet, at lyden skranter litt mot slutten er det ingen som bryr seg om. Bandet leverte en halvtime med god og trommeintensiv musikk som start på festivaldagen.

Overthrow

  • Fra Stavanger.
  • Spilte på Rått og Råde fredag 2.september .
  • Aktuell med sangen «Sleeplessness Awaits», som kom ut i august.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here