Danseglad sydhavsprinsesse

0

Sammen med en DJ og en trommis svingte den amerikanske ”in ya face”-dama Kelis seg litt knirkende gjennom den utakknemlige andreetappen mellom 50 Cent og Robyn.

Av: Ivar Vasstveit (tekst) & Rein Kloster (foto)

– I just wanna dance! roper Kelis 15 minutter ut i konserten og utfører elegante discosnurrer iført kveldens korteste skjørt og nord-Europas høyeste diamantsko. Lys- og laseransvarlig finner endelig ON-knappen på lasermaskinen og publikum, som akurat har klart å komme seg bort til scene 2 etter 50 Cent-showet, løfter endelig hendene i været.

Middelmådig start
Låtmaterialet så langt har vært like middelmådig som stemmen, men den amerikanske sangerinnen får endelig litt dreis på showet godt hjulpet av ei sneisen blond DJ-dame og en energisk trommis. Setlisten er hovedsakling hentet fra hennes siste dance-pregede plate «Flesh Tone» fra 2010 og det er tydelig at denne ikke har vært fast innvetar i alle Stavangerhjem det siste året. De fleste savner noe av det eldre, dansbare materialet, men Kelis har bein i nesen og kjører på i sitt eget spor den første delen av konserten.

DJen dikterer stemningen
Samtidig som hun danser seg så svett at hun må tørke seg litt i pannen med et strategisk plassert håndkle er det DJen som dikterer stemningen. Tilskuerne vil veldig gjerne hoppe og sprette, men får kun periodevis lov når de riktige knappene på miksebordet skrus og vris på. Etter å ha sagt seg fornøyd med sine nye sanger, gjennomfører Kelis litt bøy og tøy på scenen før hun brenner i gang med «Good Stuff», publikum jubler og hun fortsetter med «Trick Me» til kollektiv massedans.

De gjenværende publikummerne er så opptatt av å komme seg på Robyn-konsert at de lar muligheten for et ekstranummer eller to glatt passere

Hele scene 2 synger med, før Kelis låner fra populærmusikken i det Madonnas «Holiday» går over i signaturlåta «Milkshake». Kveldens høyeste jubelbrøl kommer i det DJen sampler Nirvanas «Smells Like Teen Spirit» og introduserer neste sang. Herfra står hæla i taket og det litt lettere anspente publikummet klarer endelig å slippe seg løs slik Kelis så gjerne vil at de skal.

Årets korteste applaus?
Trioen avslutter med en kul versjon av «Acapella» og møtes med det som må være årets korteste applaus før de forsvinner av scenen. De gjenværende publikummerne er så opptatt av å komme seg på Robyn-konsert at de lar muligheten for et ekstranummer eller to glatt passere, desverre. Et par av de største hittene manglet, lyden var ikke helt optimal og konserten var nok litt i korteste laget med sine snaue tre kvarter, men som vorspiel til den svenske popyndlingen fungerte det sånn tålig bra.

Kelis

  • Fra New York i USA.
  • Spilte på Rått og Råde torsdag 1.september .
  • Aktuell med albumet «Flesh Tone», som kom ut i 2010.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here