Redningsmannen Grant Holt

1

Han har vært toppscorer tre år på rad – kan Grant Holt være mannen som holder «Canaries» unna nedrykksstreken.

Av: Lars André Dahl (ansvarlig redaktør i SmiS & Norwich-fan)


Jeg er gammel nok til å huske Chris Suttons kjempeovergang til Blackburn i de herrens dager i 1994, og løp selv rundt med gode, gamle nummer ni og Ashley Ward på drakta selv. Men hos stoltheten av East Anglia kan man trolig snakke om Grant Holt som en gud, på samme måte som Liverpool-fansen selv i sin tid beskrev deres egen Robbie Fowler.

I sin relativt korte tid som manager for Norwich på våren 2009, signerte Bryan Gunn hele tolv nye spillere, og Grant Holt var den tidligere storslagne (på mange måter) Norwich-keeperens fjerde signering. Chris Sutton gikk for fem millioner pund til Rovers i 1994 og utgjorde et samspill med legenden Alan Shearer da de ble kalt SAS (i denne sammenheng britenes ”Special Air Service”). Ashley Ward var mannen som erstattet Sutton, og han netta 18 mål på 53 kamper under sin tid i Norwich. Det gjorde at han fikk heltestatus og ble en sjelden stjerne som spilte i grønt og gult.

Nå har en ny stjerne dukket opp, og her er statistikken Grant Holt drar med seg opp i Premier League. Han ble ligaens toppscorer i League Two med 28 mål for Shrewsbury i 08/09-sesongen. Deretter ble han ligaens toppscorer i League One med Norwich året etter med totalt 30 mål den sesongen – den femte Canaries-spilleren gjennom tidene som entret 30-tallet i antall mål og den første som gjorde det siden Ron Davies gjorde det i 1963/64-sesongen.

Så blir han igjen toppscorer i klubben det året Norwich gjør det umulige og rykker opp to sesonger på rad og kommer seg til Premier League, som første lag siden Manchester City gjorde det med tjukt sjekkhefte for over ti år siden. I opprykksesongen fikk han inn 23 mål på 46 kamper. Han har med andre ord scoret over femti mål for Norwich de siste to sesongene. Denne mannen må kunne putte i PL også.

Mot Chelsea spilte Holt sin 399 kamp i karrieren, og ifølge Norwich sine hjemmesider har han scoret 192 mål på de 399 kampene. Nå har han fått sitt første Premier League-mål. Gløden er tent.

Nå har Norwich fått en helt ok start på sesongen på øverste hold med to greie uavgjorter og et tap mot Chelsea som burde fått en annen utgang. Her viste igjen Holt klasse ved å avvente Chelseas forsvarer og keeper som tryna inn i hverandre og lot ballen falle ned i fanget sitt. Holt er Shearer-kald og netter på en pen måte.Deretter snur hele kampen ved at dommer mener fellingen av en Chelsea-spiller i feltet var så graverende at det ble både rødt kort og straffe. Herfra og inn er det en urettferdig tapt kamp.

Det ble ingen signeringer for Norwich under den såkalte «Deadline Day», siste døgn av august. Vi kastet oss over Ritchie de Laet (fra Man Utd) tidlig i vinduet, samt Kyle Naughton (fra Tottenham) og de mer interessante kjøpene James Vaughan fra Everton og Bradley Johnson fra Leeds. Daniel Ayala kom også inn fra Liverpool, men vi mistet også gode, drivende spillere som Daniel Pacheco fra samme klubb og en av Canaries’ storspillere det siste året, Henri Lansbury, returnerte til Arsenal etter at låneavtalen gikk ut.

Spissmessig har Norwich signert greie spillere, men vi skal få noe å tenke på når vi møter topp tre. Eller for den saks skyld topp ti. Den forrige sesongen så vi både nevnte Holt, Chris Martin og kanadiske Simeon Jackson gjøre det meget bra, og en av dem gjør det nok bra i år også. Vaughan var og er et fint talen,t som kan bli en liten joker. Men alt i alt tror jeg det baller seg ned til Holt.

Mot Chelsea spilte Holt sin 399 kamp i karrieren, og ifølge Norwich sine hjemmesider har han scoret 192 mål på de 399 kampene. Og nå har han fått sitt første Premier League-mål. Gløden er tent. Manager Paul Lambert ser ham nok blant topp ti på toppscorer-lista etter endt sesong.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here