Stå på, Arsène

1

Av: Pål Karstensen (fotballspaltist)

Med 8-2 seier over et svekket Arsenal var det et slagkraftig Manchester United-lag som ga nabo City svar på tiltale i søndagens siste Premier League-kamp. Men, tiltross for Uniteds briljans må det sies at nordlondonerne nok engang spilte en svak kamp og da spesielt bakover. Hele laget er preget av en naiv måte å forsvare seg på, og 1-0 målet til Danny Welbeck beskriver mer enn noe annet problemet laget nå har. Selv om det var en glimrende assist av Anderson, så fikk Welbeck løpe rett frem og sette hodet på ballen i kamp med tre Arsenal-forsvarere og Szczęsny.

Det er selvsagt ikke godt nok, og laget skriker etter ledere og ledertyper som kan ta ansvar og måke den ballen ut av farlig område. En spiller som kan løfte laget og inspirere lagkameratene i tunge tider, ta tak og være litt fryktinngytende. En spiller a la Patrick Vieira eller Roy Keane, eller for den sakens skyld Matthieu Flamini den tiden han var der. Sammen med Fabregas på midtbanen gjorde han jobben sin, og unge Arsenal ble sett på som et fremtidig storlag. Men, som så mange ganger før solgte Wenger spillere med rutine og kvaliteter til fordel for yngre spillere for å bygge opp under sin egen filosofi.

Som Sir Alex Ferguson har jeg også medlidenhet med Wenger, da han nok er den nest beste manageren gjennom tidene i Premier League, selv om det akkurat for tiden går litt i mot han og Arsenal. Det at han heller ikke er villig til å bruke penger for å forsterke laget er nobelt, da han holder seg til filosofien sin, men dumt. Det er rett og slett ikke mulig å konkurrere med klubber som City og Chelsea på den måten, og der har både United og til en viss grad Liverpool gjort en god jobb med smarte kjøp i løpet av sommeren til nå. Nå stenger vinduet natt til torsdag, så får vi se om Arsenal får inn noen nye ledere eller spillere som kan hjelpe laget tilbake dit de hører hjemme.

For med den verste skadestatistikken i hele Premier League, med 58 skader i forrige sesong, er det prekært at “The Gunners” får inn nye spillere. Når du legger til at Gervinho, Frimpong og Jenkinson har blitt utvist på rekke og rad til nå i sesongen, samt at laget har kvittet seg med Fabregas, Nasri og Clichy, i tillegg til at Squillaci, Vermaelen, Wilshere, Diaby og Song er skadet er det klart at det blir problemer. Alle lag hadde slitt med så store deler av stallen ute, og det er også klart at Arsenal kommer tilbake, da disse spillerne er mer enn gode nok til å løfte hvilket som helst lag.

I Wilshere/Ramsay har Arsenal kanskje øyrikets mest spennende midtbane, som gjør at savnet av Fabregas/Nasri neppe kommer til å bli like stort som det kunne ha blitt. Med Vermaelen tilbake i midtforsvaret, sammen med en ny midtstopper og Song tilbake i motorrommet på midtbanen er mye gjort da du med engang får en mye sterkere defensiv trygghet. Den gjør at det blir lettere for spillere som Walcott, Gervinho og Van Persie å storspille på topp. Det trengs nok også en ny spiss, da hverken Chamakh og ihvertfall ikke Bendtner har vist storform i det siste.

Med penger på bok, og to-tre nye spillere i løpet av onsdagen ser det med engang mye lysere ut da laget allerede er kvalifisert for Champions League og er en massiv klubb som tiltrekker seg gode spillere. Når de får de nevnte spillerne tilbake fra skade og får startet sesongen på ordentlig er det ingen tvil om at de kommer utover sesongen og kommer til å kjempe om Champions League-plass allerede neste år. Det er tross alt bare spilt tre kamper folkens, og det er 35 kamper igjen.

Hvordan ser du på situasjonen i Arsenal, og hva ville du foretatt deg hvis du var i Arsene Wengers sko? Sleng inn din kommentar i feltet under for din sjanse til å vinne FIFA 12.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here