4.plass for UiS-studenter i Kina

0

UiS nyeste beachvolleyballduo, Morten Strømsvåg og Anders Kvamsdal, fikk med seg en finfin fjerdeplass fra student-OL i Kina.

Av: Karl Ove Haaland (tekst&foto) & Pål Karstensen (tekst)

IMPONERER: Med godt spill i student-OL har Morten Strømsvåg og Anders Kvamsdal imponert stort og fikk tilslutt en fjerde plass.

Etter å ha deltatt i student-EM og U23-EM i sandvolleyball, satte UiS-studentene UIS-studentene Morten Strømsvåg og Anders Kvamsdal kursen mot Sommeruniversiaden i Shenzhen, Kina. Den turneringen er omtrent som et student-OL å regne, og etter godt spill og tre seire i innledende runder ble Strømsvåg og Kvamsdal topp-seedet og fikk lettere motstand videre i turneringen.

Jevn semifinale
Etterhvert som turneringen skred frem ble det seire mot lag fra blant annet USA, Mexico, Japan og Australia, før laget spilte seg frem til semifinale onsdag. Motstander i semifinalen var det polske paret Kadziola/Szalankiewic. Begge settene var jevnspilt, men det polske paret var et lite hakk bedre og klarte å avgjøre til sin fordel mot slutten av begge sett og vant kampen med 2-0 i sett.

Surt bronsetap
I bronsefinalen møtte den norske beachvolleyduoen det ukrainske paret Popov/Samoday, som tidligere har vunnet juniorverdensmesterskapet. Det norske paret vant første sett 21-14, men gikk på et 21-12 tap i andre sett. I tredje sett var det helt jevnt fram til 6-6, da det ukrainske paret fikk et forsprang nordmennene aldri klarte å ta igjen.

Dermed endte Strømsvåg & Kvamsdal på den litt sure fjerdeplassen, selvfølgelig skuffet etter at de hadde muligheten til å ta medalje.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here