Jakten på nummer 20

9

Av: Pål Karstensen (fotballspaltist)

En av de aller beste norske spillere gjennom tidene og en sann klubblegende brukte engang i tiden drakt nummer 20 da han spilte i Manchester United. Nå skal klubben ut å jakte på sitt 20.ende seriegull, uten Ole Gunnar Solskjær på laget, men med en hel rekke forsterkninger fra forrige sesong. Men, er laget sterkt nok til å tukte utfordringene fra styrtrike byrivaler og den sedvanlige hovedstadsduoen Chelsea og Arsenal?

Det er det selvfølgelig, for er det en ting vi har lært av de nitten tidligere seriegullene og spesielt da de tolv siste, er det at Sir Alex Ferguson vet hva han driver med. Derfor er det egentlig fåfengt av meg å stille spørsmålstegn ved hans kjøp og salg denne sesongen, men jeg velger likevel å uttrykke min bekymring over at vi i skrivende stund fortsatt ikke har forsterket den eneste delen av laget som ikke er bra nok.

Siden verdens nest beste spiller, Cristiano Ronaldo, forlot klubben for et par år siden, har vi slitt med å erstatte kreativiteten og spilleren som kan avgjøre kamper på egenhånd. Uten å fornærme mitt kanskje aller største idol, Paul Scholes, så har han vært langt unna det de siste årene. Riktignok var han helt til han la opp en av verdens absolutt beste til å strø pasninger, men nå som også han har lagt skoene på hylla skriker midtbanen etter en kreativ offensiv midtbanespiller.

Helst vil jeg se Wesley Sneijder i denne posisjonen, da han har imponert meg i en årrekke. Sneijder er en briljant spiller med et stort teknisk repertoar som kan dra av en mann eller to, slå strøkne pasninger til høyre og venstre, samt bidra med mål og styre spillet fra midtbanen. Dødballspesialist er han og, noe vi sist så i Supercupfinalen mot Milan. Dette er jo noe hverken Carrick, Fletcher, Anderson eller for den saks skyld Tom Cleverley kan forventes å bidra med i så stor grad basert på tidligere sesonger.

Samtidig ser jeg hva som kan forhindre en slik overgang, da ikke bare skal Inter ha en god slump penger, men det skal jaggu meg spilleren ha og. Med en forventet overgangssum på mellom 30-35 millioner pund og med en lønn som fort kan overstige to millioner kroner i uka er det mye penger det er snakk om. Det har vært snakk om at Nike skal være villige til å betale deler av overgangssummen eller lønna for Sneijder, ettersom både Sneijder og United er sponset av Nike, men det er lite trolig.

Hva er så alternativene? Mezut Özil gikk til Real Madrid i fjor, og Javier Pastore gikk akkurat til nyrike PSG, og da står vi igjen med Marek Hamsik og Mario Götze. Selv om tyskerne hevder han er det største talentet de har hatt noen gang og har imponert for et Dortmund som vant gull, klarer jeg ikke å se at han kan gå rett inn å forsvare en plass på A-laget helt enda. Dermed er nok Sneijder et bedre, dog dyrere alternativ.

Hvem har du mest lyst til å se på midtbanen til United, og er Sneijder verdt pengene? Sleng inn din kommentar i feltet under og du kan være med i trekningen av FIFA 12 når det kommer ut i slutten av september.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here