Fadder fyller festposene

0

Fadder-styret med venner møtte opp tidlig lørdags morgen en uke før Fadder-festen tar til for å fylle de gratis sponsor-posene enhver student får utdelt. Eli Fjær ser fram til å komme i gang.

Lars André Dahl (tekst & foto)

FORARBEIDET: Fadder-sjef Eli Fjær får hjelp av mange frivillige til å pakke gaveposene faddere og fadderbarn får ved ankomst UiS.

Fadder 2011 er rett rundt svingen, men fortsatt gjenstår en del arbeid før UiS’ (Universitetet i Stavanger) første “fest-komité” kan ønske de nye studentene velkommen. Lørdags morgen og formiddag hadde Faddersjef Eli Fjær samlet sammen en tropp til arbeidet med å fylle gaveposene alle får da de ankommer UiS.

-Det er en del som ofrer helga si for Fadder. Og det er ikke bare frivillige fra Fadder eller StOr her: vi har fått med Tone (Cristoffersen, journ. anm) fra Folken og to av mine gode venninner, forteller Fjær.

Med bare ti dager til Fadder-start mandag 16.august, gjør Fadder 11 som Fadder 10 og pakker gaveposene helgen i forveien. Da SmiS møter Fadder-gjengen i gymsalen i Hagbart Lines hus, har de jobbet halvannen time med å ferdigstille de første av i alt hele 2500 poser. Litt flere enn hva som nødvendigvis er behovet i forhold til antall faddere og fadderbarn.

– Vi skal nok få delt ut alle uansett. Det som ikke bli delt ut i Fadder-uka blir stående på Fadder-kontoret og delt ut i etterkant, sier Faddersjefen.

I år fylles gaveposene opp på et “samlebånd” hvor i alt åtte personer legger hver sin gjenstand oppi posen før de blir samlet i en stor haug i enden av salen. Posen inneholder blant annet godteribiler, kaffekopp fra SiS (Studentsamskipnaden i Stavanger), penner, blyanter, busskort og blokk.

Fadderlandsbyen påbegynnes
Neste helg påbegynner arbeidet med å sette sammen selve Fadderlandsbyen, Fadderteltet og BI-teltet, som i år igjen vil ta plass på grusbanen ved paviljong ni.

– Vi ligger bra an i forhold til organiseringen og planen. Det er en del småting som gjenstår, enkelte oppgaver som er utsatt til nå. Men neste lørdag settes teltene opp. Så skal vi plassere organisasjonene i Fadderlandsbyen etter hva slags type organisasjon de er, forklarer Eli Fjær. Nytt av året er at de forskjellige organisasjonene vil holdes mer adskilt med vegger mellom hverandre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here