En ny studie i metallurgi

0

Film: Transformers 3 – The Dark Of The Moon
Regi:
Michael Bay
Skuespillere:
Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Josh Duhamel
Land/lengde/år:
USA/2t 35m/2011
Anmeldt av:
Kristoffer Dahl

Karakter: C

Visste du at romkappløpet mellom USA og Sovjetunionen på 60-tallet egentlig var et resultat av at et romskip fra planeten Cybertron krasjlandet på månen? Nei?

Dette avsløres i innledningen av Transformers 3, Michael Bays nyeste film i serien som omhandler metall og eksplosjoner i sakte film. Dette mystiske fartøyet er bakgrunnen for det som hender i Transformers 3. Å gå inn på alt som skjer ville tatt alt for stor plass og alt for mange krefter. Så la oss nøye oss med å si at den inneholder Autobots, Decepticons, eksplosjoner, soldater, maskingevær, eksplosjoner, og MYE metall. Som forventet, altså.

Og Sam da, selvfølgelig. Den noe klossete, men overstadig selvsikre gutten som har reddet verden to ganger før. Nå er han blitt stengt ute fra robotsirkuset, og er på leting etter jobb. Han føler at ting ikke går helt hans vei. Etter å ha vist heltemot, og risikert livet for å redde menneskeheten, synes han at han bør få noe tilbake. Han vil oppnå noe, bety noe. Derfor blir nedturen ekstra sterk da det eneste han oppnår er å få jobb i postavdelingen hos et firma ledet av en noe eksentrisk sjef, herlig spilt av John Malkovich.

Shia LaBeouf gjør jobben sin godt som den frustrerte Sam. Han passer fint inn i rollen, og formidler følelser som oppgitthet, sinne, og frustrasjon på en troverdig, men også humoristisk måte. Heldigvis for Sam får han muligheten til å vise seg fram etter hvert, da han atter engang roter seg inn i kampen mellom de kamplystne robotbilene. I mellomtiden har han byttet ut kjæresten Megan Fox med den britiske modellen Rosie Huntington-Whiteley. Hennes jobb er å se bra ut og lage trutmunn en gang iblant, noe hun klarer med glans. Hun er ikke helt fortapt når det kommer til skuespillerferdigheter, men dessverre har hun ingen annen funksjon enn å være glansbilde i denne filmen.

Transformers 3 er mye av det samme som de to forrige filmene. Den klarer ikke å hevde seg like godt som den første, som lever godt på originaliteten. Men den hever seg en smule over nummer to, som var en usammenhengende kakofoni av kuler, gnister og metall. Det er mye god action i denne tredje filmen, kanskje litt i meste laget. Og når den siste storslagne kampen starter er man nesten gått lei før det har startet, siden filmen allerede er langt på overtid. Det kunne godt vært kuttet en halvtime uten at jeg skulle klaget.

Når det er sagt, store deler av filmen er underholdende. Du får det som forventes. Fans av de to første filmene vil gå ut av salen med et smil mens de nikker gjennkennende, mens de som hatet dem vil riste på hodet mens de går på toalettet for å skylle vekk den vonde metallsmaken i munnen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here