Leieprisene fortsetter å stige

0

Norsk Studentorganisasjon er bekymret for den stadige veksten i leiemarkedet. De frykter studentene ikke vil kunne håndtere de økende utgiftene. – Studentene har en tøff høst i møte, sier NSO-lederen.

Av: Trine Barka Højmark & Stian Skjerping (illustrasjonsfoto)

TØFF HØST: NSO frykter studentene vil slite med utgiftene neste semester.

Ifølge den årlige leiemarkedsundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå fortsetter leieprisene å stige. I gjennomsnittet kan du nå få en leilighet i Stavanger til 6 923 kroner i måneden. I Oslo derimot må studentene ut med over 1 000 kroner mer for samme enhet. Til sammen har leieprisene økt med hele 5,47 prosent på landsbasis siden i fjor.

– Husleia spiser nå snart opp hele studentbudsjettet, studentene vil ha en tøff høst i møte, sier Kim Kantardjiev, påtroppende leder i Norsk studentorganisasjon (NSO) i en pressemelding.

BEKYMRET: Påtroppende leder i NSO, Kim Kantardjiev. (foto: NSO)

Krever økt støtte
NSO er bekymret for de stadig økende utgiftene og frykter at mange studenter ikke vil klare seg økonomisk. Mens leieprisene økte med 5,47 prosent siden i fjor, har studiestøtten bare øket med 1,6 prosent i år.

– Studiestøtten må økes og følge kostnadsutviklingen i samfunnet. Sånn som det er nå blir studentene fattigere for hvert år, sier Kantardjiev i en pressemelding.

NSO etterlyser nå at regjeringen tar i et tak, og driver en mer aktiv politikk.

– Heltidsstudenten synes å være en stadig fjernere utopi, til tross for politisk ønske om det motsatte. Vi bor stadig dyrere, jobber mer, men blir allikevel fattigere, sier NSO-lederen i en pressemelding.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here