Ramvi til ny UiS-stilling

0

Avtroppende universitetdirektør Per Ramvi har bestemt seg for å fortsette på UiS etter seks år som direktør. Fra 1. august blir han spesialrådgiver innen innovasjon og nyskaping.

Av: Trine Barka Højmark (tekst & foto)

BLIR SPESIALRÅDGIVER: Avtroppende universitetsdirektør Per Ramvi.

Tidligere i vår uttalte avtroppende universitetsdirektør Per Ramvi til SmiS at hvis han skulle fortsette ved Universitetet i Stavanger (UiS) måtte det bli innenfor nyskapingsvirksomheten. Nå ser det ut til at Ramvi har fått oppfylt sitt ønske. Fra 1. august begynner han i stillingen som spesialrådgiver ved UiS innen innovasjon og nyskaping. Ifølge Aftenbladet hadde Ramvi en klausul i kontrakten som universitetsdirektør som sikret han denne stillingen etter åremålsperioden. Det var imidlertid ikke før nå at stillingens innhold ble fastsatt.
– Det var ikke vanskelig å takke ja til et slikt tilbud. Innovasjon og nyskaping ved universitetene i landet har fått økt politisk fokus, og UiS har tatt mål av seg til å være et ledende universitet innenfor dette, sier han til Aftenbladet.

Utvikler randsonevirksomhet
Stillingen som spesialrådgiver innebærer arbeid med utvikling av UiS sin randsonevirksomhet. Dette er virksomheten i sør som IRIS, Ipark og Prekubator. I tillegg skal Ramvi være med på utvikle samarbeidet mellom UiS og samfunns- og næringslivet, samt forskningsbasert næringsutvikling.
– Det er et spennende og viktig område for UiS, sa Ramvi til SmiS tidligere i vår.
Åremålsstillingen som universitetsdirektør går ut 1. august, og da tar nåværende ressursdirektør John B. Møst over stillingen. Universitetsdirektøren sitter i seks år om gangen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here