Sommerens kinomeny

0

Sommeren bringer med seg storfilmer i fleng fra andre siden av Atlanteren. SmiS gir deg her en guide over det du burde få med deg på kino.

Av: Pål Karstensen (tekst) & Pressefoto

CAPTEIN AMERICA: En av flere superheltfilmer denne sommeren.

 

Med sommer, sol og ferie kommer som vanlig også storfilmene rekende på ei fjøl. Det er ikke uvanlig at kinodirektørene over det ganske land ønsker seg dårlig vær og regn hele sommeren, slik at de kan tjene penger i kinosalene sine. Årets sommerfilmer står i superheltenes og tegneserienes tegn. Det kommer hele fire filmer om ulike superhelter før vi skriver midten av august. I tillegg skal Harry Potter-serien avsluttes, og det er bare sette av datoen 15. juli allerede.

X-men startet showet
Så langt i sommer har allerede den fjerde «Pirates of the Caribbean»-filmen kommet ut, sammen med «Hangover 2» og Lars Von Triers «Melancholia». Mange kan også glede seg over den femte filmen om X-men som nylig hadde premiere. Denne gangen handler det om starten på sagaen. Professor X og Magneto var nemlig bestevenner som jobbet sammen for å hindre atomkrig før de ble erkefiender. Den harde kampen de utkjempet førte etter hvert til at de ble bitre fiender i stedet, og resten er som de sier: historie.

PAUL: Premiere 10. juni.

Filmer i juni
Deretter kommer den kritikerroste filmen «Paul» ut 10. juni. Den handler om en utenomjordisk skapning som krasjer på jorda og som trenger hjelp til å komme seg hjem igjen. Seth Rogens tolkning av Paul er mildt sagt hysterisk morsom. Komedien kommer ut samme dag som Woody Allens nyeste film: «Midnight in Paris». Denne gangen tar gode, gamle Woody oss med til Paris, nærmere bestemt 1920-tallets Paris. Filmen er en slags hyllest til romantikkens hovedstad og passer perfekt for damene. En nyinnspilling av Charlotte Brontës klassiker «Jane Eyre» er også på trappene.

TRANSFORMERS: Premiere 1. juli.

Transformers-juli
Årets syvende måned starter sterkt med den tredje «Transformers»-filmen, som har premiere fredag 1. juli. Denne gang blir det oppdaget et romfartøy på månen, og filmen er egentlig et kappløp mellom robotene for å vinne den endelige kampen om verdensherredømme. Shia LaBeouf er tilbake i hovedrollen, men til de fleste menns store skuffelse blir ikke Megan Fox å se i den nye filmen.

HARRY POTTER: Premiere 15. juli.

Harry Potter-avslutning
Nå har vi kommet til årets høydepunkt, og en av de filmene med størst forventningspress på lang, lang tid. Det er selvsagt snakk om den aller siste Harry Potter-filmen. De som har lest den siste boka, vet hva som kommer til skje. Da er det nok ikke mange overraskelser i vente. Likevel blir det et vemodig farvel med kjente karakterer vi har heiet på de siste ti årene. Etter at Daniel Radcliffe og gjengen har fått sagt sitt, er det virkelig tid for superhelter. Walt Disney fortsetter å gire opp for sin storsatsing «The Avengers». Når vi stifter bekjentskap med den første avangeren, er det en annen tegneseriehelt som kommer til kinosalene. Litt i skyggen av andre superhelter har Green Lantern smøget seg til sin egen film. Den nyeste rekrutten i brorskapet skal da redde verden. Selvsagt er det meget amerikanisert, men det er jo også en amerikansk tegneserie. Ryan Reynolds spiller hovedrollen som Hal Jordan, mens «sladrejenta» Blake Lively spiller den kvinnelige hovedrollen.

Superhelter an masse
«Captain America» avrunder filmsommeren i midten av august. Dette er om mulig den aller mest amerikanske filmen som er laget. Den handler om Marvels svar på Supermann. I tillegg kommer oppfølgeren til den koselige animasjonsfilmen «Cars» i begynnelsen av august. Her møter vi igjen Lynet McQueen, som sammen med sin bestekompis, kranførerbilen Bill, drar ut på nye tokter. I oppfølgeren handler det om verdens raskeste bil. Så kinoenes sommermeny har noe å by på for alle og enhver. Tør vi å håpe på regnvær i sommer?

Sommerfilmene 2011

• X-men: First Class (1. juni)
• Paul (10. juni)
• Transformers 3 (1. juli)
• Harry Potter and the Deathly Hallows (15. juli)
• Cars 2 (05. august)
• Green Lantern (05. august)
• Captain America: The First Avanger (12. august)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here