Fornøyd med redusert husleie

0

Etter at styret vedtok å bygge SV-bygget i stedet for å leie OD i april, har UiS-ledelsen tatt en ny runde med partene for å se om prisene kunne reduseres ytterligere. Dette resulterte i to millioner mindre i husleie for SV-bygget.

Av: Trine Barka Højmark (tekst), Roy Kenneth Sydnes Jacobsen (foto) & Martin Arneberg (grafikk)

BILLIGERE: SV-bygget får en to millioner billigere husleie en først antatt. Her er en illustrasjon av hvordan SV-bygget vil bli seende ut.

I april vedtok styret ved Universitetet i Stavanger (UiS) å bygge det såkalte SV-bygget i stedet for å leie lokaler i Oljedirektoratet (OD) sitt bygg sør for campus. Styret så dette som den mest fornuftige løsningen, men mente at OD-bygget likevel ville vært det beste alternativet. Det som avgjorde valget var økonomien. Styret så SV-bygget som mer økonomisk sikkert da det hadde en rimeligere totalkostnad. Styrerepresentantene ønsket likevel at UiS-ledelsen skulle ta en ekstra runde med partene for å se om det fantes muligheter for å redusere prisen.

– Jeg vil takke de som ønsket at vi skulle ta en runde til, sa universitetsdirektør Per Ramvi på styremøtet 9. juni.

Reduksjon etter reforhandlinger
Etter nye samtaler med både Statsbygg og ENTRA, som er ansvarlige for henholdsvis SV-bygget og OD-bygget, valgte begge parter å komme med nye tilbud. ENTRA tilbød UiS å leie en mindre del av OD-bygget for å redusere totalkostnadene. Dette ville likevel være større enn det SV-bygget blir. Statsbygg mente Ullandhaug var et viktig området for dem, og var også villige til å redusere prisen ytterligere for å kunne beholde avtalen om SV-bygget.

– Og dermed datt prisen to millioner til. Statsbygg er nede på et absolutt minimum nå. De startet med ti millioner, for så å redusere det til åtte millioner og nå er det helt nede på seks millioner, forklarte universitetsdirektøren på styremøtet.
Husleien til SV-bygget blir dermed to millioner kroner billigere enn først antatt.

Muligheter i OD fremover
Ramvi sa derfor at det ikke var noe grunnlag for styret å revurdere vedtaket om å bygge SV-bygget. I sakspapirene understreker han også at det vil være muligheter for å leie seg inn i OD-bygget i fremtiden. En av ulempene med å velge SV-bygget var nemlig at det er en kortsiktig løsning på arealproblemet på UiS. Når SV-bygget står klart vil det allerede være fullt og UiS blir nødt til å ekspandere ytterligere. Styret vedtok derfor å si seg fornøyd med oppnådd husleiereduksjon på nytt SV-bygg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here