Utenomjordiske morsomheter

0

Film: Paul
Regi:
Greg Mottola
Skuespillere:
Seth Rogen, Simon Pegg, Nick Frost, Jane Lynch, Kristen Wiig, Sigourney Weaver
Land/lengde/år:
USA/1 t. og 44 min./2011
Anmeldt av:
Kristoffer Dahl

Karakter: B

De britiske morokarene Simon Pegg og Nick Frost har på ny gått sammen for å bringe latteren frem i kinosalen. Tidligere har vi sett dem gjøre narr av zombier i «Shaun of the Dead», deretter var det politiyrket som fikk gjennomgå i «Hot Fuzz». Denne gangen prøver de å trimme lattermusklene våre ved hjelp av romvesener i sci-fi-komedien «Paul». Og det klarer de fint.

Graeme og Clive er to nerder som er på road-trip i USA. Første stopp er Comic-Con, en messe som er himmel på jord for sånne som dem. Deretter leier de en stor campingbil for å besøke de kjente UFO-stedene i vest-USA. På vei gjennom det golde ørkenlandskapet kommer en bil plutselig forbi i full fart, og krasjer rett foran dem. Sjåføren heter Paul, og han er et romvesen. Paul er på flukt fra CIA-agenter med mørke solbriller, og ber derfor om å få sitte på i campingbilen. Etter å ha kommet seg fra det innledende sjokket over å stå ansikt til ansikt med et sprell levende, engelsktalende romvesen, blir Graeme og Clive med på en heseblesende, og til tider farlig reise, med romvesenjegere tett i hælene.

Paul er på mange måter lik Shaun of the Dead og Hot Fuzz. Bortsett fra de to hovedrolleinnehaverne er filmen preget av den sarkastiske og tilbakelente humoren som også kjennetegner de to tidligere filmene med Pegg og Frost. Mange av morsomhetene i Paul har utspring i forholdet mellom Graeme og Clive, og deres interaksjon med Paul. De to nerdenes usikre og klossete adferd står i sterk kontrast til den avslappede og bekymringsløse holdningen til den marihuana-røykende Paul. Seth Rogen har stemme til Paul, noe som føles malplassert i starten, siden den grove stemmen til Rogen virker litt merkelig på den tynne, puslete Paul. Men stemmen passer bedre og bedre etter vært som Pauls personlighet kommer til overflaten.

Paul er regissert av Greg Mottola, som står bak den hysteriske Superbad. Der Superbad rettet seg mot frustrert ungdom, er Paul kanskje mer rettet mot et voksent publikum med litt sære interesser i science-fiction og fantasy-verdenen. Filmen inneholder mange referanser til gamle science-fiction filmer, som kanskje vil forsvinne over hodet på ”normale” mennesker, men som en selverklært nerd vil sette stor pris på. Den barnslige rumpehumoren er også tilstede i Paul, men i tillegg kommer en god dose av den kjente, britiske, underliggende humoren, som kanskje må fordøyes mer enn èn gang for å synke inn.

Paul er altså en vellykket komedie som spiller på mange av de riktige strengene. Fans av duoen Pegg og Frost vil glede seg over at de på ny serverer komiske elementer i en utradisjonell setting. Men en forutsetning for å la seg underholde er å legge all skepsis til side, og tro på at romvesener virkelig finnes. Og at de liker å blotte bakenden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here