Velkommen til paradis

0

Av: Lasse Hansen

Akkurat, ja. «Paradise Hotel». Vårens heteste snakkis for mange unge. Jeg nøler ikke ett sekund med å komme ut av skapet som avhengig av TV-verdens minst intellektuelle program. Hvorfor? Jeg aner ikke. Jeg er ung, tar meg gjerne en drink eller tolv på lørdagskvelden, men har ellers lite til felles med de totalt ukjente hotellgjestene.

Har jeg funnet noen å se opp til i TV-serien? Neppe. Ser jeg på for å lære? Vel. Jeg minnes tilbake til fjorårets sesong, der deltagerne fikk følgende spørsmål: «Hvilket parti tilhører Barack Obama?» To deltagere kunne svaret. Ærlig talt føler jeg meg faktisk bittelitt dummere etter hver episode jeg ser, så det er tvilsomt at min entusiasme for programmet skyldes kunnskapsberikelse.

Jeg sender vel og ofte kondolansebrev til «Paradise Hotel»-deltagernes foreldre. Riktignok i tankene, men det er tanken som teller.

Jeg sender vel og ofte kondolansebrev til «Paradise Hotel»-deltagernes foreldre. Riktignok i tankene, men det er tanken som teller. Samtidig har det slått meg at det kanskje nettopp er gleden av å se andre mennesker gjøre seg til latter som gjør programmet så fantastisk. Forskerne Matthew D. Liebermann og Naomi I. Eisenberger har forfattet en studie som viser at skadefryd vises i deler av hjernen som ellers reagerer på nytelse, som god mat og sex. «Hvis noe skjer med en annen person som gjør at en selv kommer bedre ut av en sammenligning, kommer skadefryden, som føles bra», var noe av det forskerne konkluderte med.

Hvis så er tilfellet, er det ikke rart jeg trenger «Paradise Hotel» på samme måte som andre trenger nikotin. At skadefryd i mitt hode står på øverste hylle hva angår god underholdning, er det ingen tvil om. Derfor skammer jeg meg heller ikke for å si at klokken på nåværende tidspunkt nærmer seg halv ti torsdag kveld, og at det straks er klart for mer kvalitets-TV. Oppholdet i Mexico nærmer seg slutten, og sommeren står ved dørterskelen og venter her hjemme i Norge. Enten du er som meg, og tilfredsstiller et av dine nytelsesbehov ved skadefryd, eller finner andre måter å glede deg selv på, ønsker jeg deg en riktig god sommer i ditt eget paradis!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here