Redaktørkabalen ligger klar

0

Ny kulturredaktør. Ny radioredaktør. Ny TV-redaktør. Forvirret? Her er de nye fjesene i SmiS – og planene deres.

Av: Lars André Dahl & Kai Morten Bjorheim (foto)

TAR SMIS-RORET: Tre 17.mai-kledde 22-åringer tar fatt på SmiS i hver sin kanal: radio, TV og avis. (Fra venstre: TV-redaktør Stian Skjerping, kulturredaktør Hanne Høyland og radioredaktør Magnus Setså.)

Med sammenslåingen av Hugin, Studentradioen og det nye SmiS-TV til Studentmediene i Stavanger (SmiS), har alle redaktørvervene blitt samlet under mediehuset SmiS. Denne gangen er det intet mindre enn tre roller som byttes ut, nærmest samtidig. Kulturredaktør Hanna Huglen Revheim, radioredaktør Kristoffer Møllevik og TV-redaktør Ole-André Lagmandokk takker nå for seg. Arvtakerne er samstemte om at forgjengerne har gjort en imponerende god jobb.
– Det å gå inn i rollen etter Hanna er en stor utfordring. Hun har gjort en veldig god jobb. Så vi tre må ta til oss det de erfarne redaktørene sier – og lære av dem, mener påtroppende kulturredaktør Hanne Høyland.
Hun håper studentene vil være med på å lage en god kulturdel for SmiS.

SmiS-samarbeidet på plass
Radioredaktør Magnus Setså mener samarbeidet kan knyttes enda bedre sammen.
– Radioen har dessverre fått litt ut av samarbeidet hittil, slik jeg ser det. Der vil jeg inn og forsterke samarbeidet mer, med utveksling av saker kanalene mellom, kommenterer Setså. Han vil være med på å snu den negative trenden studentradioen har hatt, og gjøre den til en kanal folk snakker om. Samarbeidsplanene deles av Høyland, som har to års fartstid i studentradioens ukeprogram «Filmkveld».
– Det er ikke vits i å spre ressursene med flere journalister fra hver kanal til å dekke samme sak. Det er for eksempel lett å ta med seg opptaker for radio til en sak man skal skrive for avisen, mener hun.

Springbrettet SmiS
Stian Skjerping tar over for Ole-André Lagmandokk, som har tatt steget videre ved hjelp av SmiS. Han jobber nå blant annet for NRK.
– Det blir en utfordring å ta over etter Ole-André, men jeg vil prøve å gjøre en enda bedre jobb. Det har vært et mål for meg å få denne jobben helt siden jeg hørte om den i fjor høst, sier trønderen.
– Flere har fått gode jobber etter SmiS-jobbing. Hva tenker du om muligheten for SmiS som springbrett til videre karriere?
– Det er en del av bonusen, og en del av grunnen til at jeg ville jobbe som TV-redaktør. SmiS på CV-en er en fordel å ha med seg. Det er jo relevant for noe jeg kan tenke meg å bli i framtida, konkluderer Skjerping.
Høyland er litt mer avventende.
– Jeg tar det litt som det kommer, men SmiS kan være et fint steg mot drømmejobben. Det er kjempespennende å jobbe med noe som dreier seg om det jeg vil bli. Dessuten er jo SmiS gøy, sier hun.

Vi vil prøve å ikke bare fokusere på nyheter, men også være en underholdningskanal. Student-TV i Trondheim har for eksempel parodiert NRK-programmet «Trekant». – Stian Skjerping, TV-redaktør.

Nye TV-veier for SmiS
De tre nye redaktørene er alle kjente ansikter innenfor SmiS’ vegger. Skjerping er den som har kortest virketid i mediehuset, men har alt fotografert mangfoldige saker – samtidig som han nylig tok fatt på jobben som grafiker. Han vil utvikle SmiS-TV videre.
– Jeg vil være med på å gjøre SmiS-TV til noe eget. Vi vil prøve å ikke bare fokusere på nyheter, men også være en underholdningskanal. Student-TV i Trondheim har for eksempel parodiert NRK-programmet «Trekant», og noe sånt kan også være kult å gjøre her, forteller han.
Trønderen ønsker også å fortsette samarbeidet mellom student-TV-ene i Norge.

Sa fra seg verv for SmiS
Radiomann Magnus Setså tror det blir artig å være leder av studentradioen.
– Å kunne ta avgjørelser og utvikle radioen videre, er spennende. Jeg har et mål om å snu skuta. Etter å ha sittet i Studentparlamentet det siste halve året, har jeg merket en negativ holdning til studentradioen. Jeg vil snu på bildet og være mer til stede på campus, sier Setså videre.
Han trakk seg fra vervet i Studentparlamentet og Velferdstinget for å kunne ta fatt på radioansvaret. Et ansvar han ikke kunne fått tidlig nok.
– Jeg kan ikke vente med å sette i gang. Jeg har mange gode ideer, sier han.
Radioredaktør Setså tror det kan bli vanskelig å ta tak i begynnelsen, men at studentradioen ville fått et nytt løft med nye lokaler.

De nye redaktørene

• Kulturredaktør: Hanne Høyland (22). Studerer journalistikk etter tidligere å ha studert fjernsyns- og multimedieproduksjon (FJOMP) halvannet år. Fra Stavanger.
• Radioredaktør: Magnus Setså (22). Studerer til bachelorgrad i nordisk. Har også styreverv i Script og er generalsekretær for Studentradioen i Norge (SiN). Fra Longyearbyen.
• TV-redaktør: Stian Skjerping (22). Studerer første året på FJOMP, og er også grafiker i SmiS. Fra Trondheim.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here