Gjør eksamenslesingen til en lek

0

Av: Sverre P. Jonassen og Henrik Høyland

Det er morgen. Vekkerklokken fra helvete vekker deg med lite forståelse for at du helst vil sove. Du lurer deg til å dra på skolen, og vips så har du bare ti timer med effektiv lesing igjen. Eksamenstiden er trolig den tiden hvor studenter er på sitt mest kreative. I den anledning ønsker studentrådet å dra fram ting som gir deg utholdenhet på lesesalen dersom du tar eksamenstiden veldig alvorlig, og ender opp utslitt i sofaen. Gjennom lekene under får du derimot motivasjon, avslapping og kanskje nye venner. Les mye og bra, men les med måte.

1) Flasketuten peker på: En klassisk lek som har mange varianter. Kjempekjekt i grupperom og en stemningsskaper uten like. Nostalgi kombinert med kreative studenter kan ikke annet enn å gå bra.

2) Haisommer: Gå forbi et grupperom eller en mengde med folk som leser, og syng «Haisommer»- sangen. Gå gjerne forbi flere ganger og øk intensiteten. (Sangen er som følger: daaa da, daaaaaaa da da da dadadadada). Skaper mange fine blikk og gir deg følelsen av å være skikkelig på toppen av næringskjeden.

3) Planking: Et Facebook-fenomen som nylig har tatt liv. Likevel er dette et kjempekjekt fenomen å drive med under eksamenslesingen som et pust i bakken. Finn deg et passe sted. Ligg strak som en planke med armene inn til siden, ta bilde og legg ut på Facebook. Men, hold det på et lavt nivå. Ikke ligg på gelender eller andre farlige steder, da er du bare latterlig dum.

4) Gradering av fine damer/menn: Klassisk lek som hører våren til. Bruk gjerne et avansert vurderingssystem som er delt opp i ansikt, over- og underdel med gradering mellom 1-10. Hvis du er skikkelig avansert, bruker du vekting i tillegg.

5) Pokewars: Kjedelig i enkeltstående format, men «poke» nok personer og du har tredje verdenskrig på gang. Gjør du dette på en annens pc, gjerne med ukjente, så har du en kreativ måte å drive hekkan.

6) Koffertleken: Bare vær ærlig med deg selv. Alt, og da mener vi alt, kan tolkes seksuelt. Gjør det til en lek og se hvor mange latterkramper du kan få i løpet av en dag. Kombiner gjerne med «that’s what she said» for flere dagers underholdning.

7) Running joke: Ofte resultat av feiltolkning og misforståelser. Få opp en «running joke» og behold den ut eksamenstiden. Dette er en fin måte å knytte nære bånd til medstudenter på. Eksempler kan være å støpe kalkulatoren til en medstudent inn i gele eller mindre avansert som å kaste kondomer i sekken.

8 ) Vann-lese-leken: En ekstrem og sikkert lite-god-for-helsa-lek. Her drikkes det mye vann (en liter) før du setter deg ned for å lese. Målet er å lese flest mulig kapitler før du må gå på toalettet. Kan utføres i grupper eller enkeltvis.

9) Hangman: En ny variant av den tradisjonelle «hangman» hvor du får en strek per gang du må se i fasit eller ikke får til en oppgave. Når du klarer en dag uten å henge, er du definitivt klar for eksamen.

10) Eksamensbart: Et kjent og kjært fenomen for mannlige studenter hvor målet er å gro en flott eller teit bart i løpet av eksamenstiden. Gir en underlig følelse av velbehag når du kan klø deg i barten og tenke på hvordan du kan drikke melk uten å få melkebart.

11) Matpakke-rullette: Alle som leser sammen har med matpakke. Det trekkes så om hvilken matpakke man ender opp med. Advarsel: Har du lagd en supermatpakke bør du ikke leke denne leken. Det kan fort gå galt.

12) Stirre-leken: Se på en tilfeldig person og hold blikket. Vanligvis vil de se ned og vekk etter kort stund.

13) Bli ferdig med eksamenslesingen fort: Dette er en lek vi alle ønsker å leke, men uheldigvis er det først over når det er over.

Lykke til med eksamen. Kjør hardt, men ikke glem at det skal være gøy.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here