På’an igjen

0

Film: Hangover – Part 2
Regi:
Todd Phillips
Skuespillere:
Bradley Cooper, Liam Neeson, Zack Galifianakis, Jamie Chung, Juliette Lewis, Ed Helms
Land/lengde/år:
USA/1 t. og 42 min./2011
Anmeldt av:
Kristoffer Dahl

Karakter: B

De har gjort det igjen. Og denne gangen er det enda verre. Velkommen til Bangkok.

Fylla har skylda. Dette er nok unnskyldningen som ikke sjelden farer gjennom hodene til Phil, Stu og Alan idet de våkner opp og ikke husker noen ting av hva de har gjort. Men det hjelper lite når de finner en avkappet finger på hotellrommet, Stu har en elegant tatovering plantet mitt i fleisen, og den 16 år gamle broren til bruden er søkk borte.

Denne gangen er det Stu som skal gifte seg, og bryllupet skal holdes i Thailand. Det har gått et par år siden Ulveflokken hygget seg i Las Vegas, men selv om Stu har fått på plass igjen tanna si, slikker han fortsatt de psykiske sårene etter eskapadene. Derfor er han fast bestemt på å holde seg på matta denne gangen. Men en liten øl med gutta rundt bålet på stranda et par kvelder før bryllupet kan vel ikke skade, kan det vel?

Det går selvfølgelig som det må gjøre. Etter en litt treg innledning får sakene fart på seg når gutta våkner opp på et hotellrom, i kjent stil. Oppbygningen er mye den samme som den første filmen. Kvelden før er tåkelagt, men ettersom problemene hoper seg, finner vi sakte men sikkert ut hva de festglade vennene våre har foretatt seg gjennom natta. ”Don’t change a winning formula” har tydeligvis vært slagordet under denne produksjonen, noe filmskaperne ikke kan klandres for.

Vi møter de samme kjente og kjære personene fra den første filmen. Phil, den fornuftige kjekkasen som prøver å holde hodet kaldt når ting snører seg til. Stu, den lett bekymrede tannlegen som ofte friker ut, med god grunn, omstendighetene tatt i betrakning. Og selvfølgelig Alan, den bastante og lett irriterende følgesvennen som ofte har en finger med i spillet når ting går galt, bevisst eller ikke. I tillegg får vi et gjensyn med andre karakterer vi ikke hadde ventet.

Hangover 2 spiller på de samme strengene som den første filmen, men den gjør det med hell, siden humoren og settingen er dratt en smule lenger. De som likte den første filmen får mer av det samme, men i dette tilfellet er det utelukkende positivt. Jeg gleder meg i hvert fall til å se hvor gutta våkner opp neste gang.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here