Dansing på UiS også neste år

0

STIL-dans skulle egentlig bare få lov til å danse i bomberommet frem til sommeren. Deretter skulle rommet bli omgjort til lager og dansestudentene kastes ut. Nå har UiS snudd på flisa, og lar studentene få danse i ett år til.

Av: Pål Karstensen

DANSER VIDERE: STIL-dans har lenge fryktet nedleggelse da treningsrommet deres skulle bli omgjort til et lager. Nå har UiS imidlertid latt studentene få svinge seg i bomberommet i ett år til. (Foto: STIL-dans)

Tidligere har SmiS skrevet om Universitetet i Stavanger (UiS) sitt ønske om å gjøre om bomberommet i Kjølv Egelands hus til lagerplass. Det har lenge vært usikkert hva som ville skje med studentidrettslaget sin dansegruppe (STIL-dans) som bruker rommet. Nå har UiS snudd og vil tilby STIL rommet til dansetreninger også det kommende året.
– Det har hele tiden vært slik at UiS ville prøve å få til et alternativ, men nå fikk vi beskjed om at de registrerer at det ikke finnes noe alternativ til bomberommet. Dermed var de villige til å utsette omgjørelsen i ett år, forteller nestleder i StOr, Morten Rønne.

Bekymret for fremtiden
STIL-dans har treninger i bomberommet tre ganger i uken, og har ikke funnet et alternativt treningsrom om lokalene i Kjølv Egeland skulle forsvinne. De har derfor lenge fryktet at hele dansetilbudet for UiS-studentene skulle bli lagt ned.
– Når det gjelder fremtiden til STIL-dans er den i høyeste grad usikker, for hvis vi ikke har noe sted å danse, så har vi jo ikke noe sted å danse. Vi kan jo ikke bare gå ut og danse i en gang. Derfor er det vanskelig for meg å si noe om fremtiden til dansegruppa, fortalte STIL-leder Marit Kaasen om situasjonen før hun fikk gladnyheten.

Glede i STIL-leiren
Det var derfor en lettet og glad Kaasen som fikk det svaret hun og Studentidrettslaget har jobbet for det siste halvåret.
– Vi føler helt klart lykke og glede over denne avgjørelsen, for nå har dansegruppa et sted å være frem til videre. Det er veldig godt å vite at det blir dans på universitetet i ett år til, forteller Kaasen.

Positivt overrasket
Avtalen kom til i et møte mellom StudentOrganisasjonen (StOr) og ressursdirektør John B. Møst fredag 6. mai. Selv om nestleder Morten Rønne har vært med i prosessen lenge, ble han overrasket over utfallet av møtet.
– Vi er kjempefornøyd med utfallet, og synes dette var veldig hyggelig gjort av universitetet. Vi har kjempet lenge nå for at det fortsatt skal være et dansetilbud på campus, og jeg må si at jeg er veldig positivt overrasket over universitetets behandling av denne saken, sier Rønne.

Fortsetter letingen
Også STIL-leder Marit Kaasen sier hun ble litt tatt på senga av avgjørelsen, men understreker at situasjonen fortsatt ikke er løst til tross for gladmeldingen.
– Foreløpig er det en god løsning, selv om dette er en avtale som enda ikke er i boks. Det er uansett bare midlertidig, og vi må fortsette å lete etter andre steder å danse til neste år. Dansegruppa trenger stabilitet og et sted å være, men dette er en god begynnelse, forteller STIL-lederen.

Dette har skjedd:

• Bomberommet er et tilfluktsrom som ligger i Kjølv Egelands hus.
• Rommet har vært tilgjengelig for utleie til UiS-studentene, og har vært mye brukt til klassefester eller andre sosiale sammenkomster med mulighet til å ha med medbrakt drikke.
• StOr har hatt ansvaret for driften av lokalet, men hadde ikke kapasitet til å fortsette med det. De foreslo derfor at enten UiS eller STIL overtok driften.
• STIL-dans har treninger i bomberommet tre dager i uka, og fryktet nedleggelse av kursene hvis ikke fikk trene i lokalene.
• Driftsavdelingen ved UiS ønsket ikke å drifte bomberommet, og vil gjøre det om til et lager.
• 10. november vedtok studentparlamentet å se på løsninger som kunne gi ansvaret for bomberommet til STIL, forutsatt at de var de eneste som brukte det. UiS ønsket imidlertid ikke å gi ansvaret for rommet til STIL.
• UiS sa seg til slutt villig til å la STIL få bruke en del av bomberommet til treninger ut vårsemesteret – etter det måtte de ut. STIL hadde ingen andre rom disponible til dansetrening.
• Nå har UiS valgt å la STIL-dans få bruke rommet til treninger i ett år til.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here