Middelmådig leiemorder

0

Film: The Mechanic
Regi:
Simon West
Skuespillere:
Jason Statham, Ben Foster, Tony Goldwyn, Donald Sutherland, Jeff Chase, Mini Anden
Land/lengde/år:
USA/1 t. og 32 min./2011
Anmeldt av:
Pål Karstensen

Karakter: D

Mekanikeren Arthur Bishop fikser ting for penger, men er ikke som alle andre mekanikere. Han er en topptrent elitedrapsmann med strenge kjøreregler og et enestående talent for å eliminere målene sine på en effektiv måte. Bishop er den beste i bransjen, og er den som får alle de vanskelige oppdragene. Etter et spesielt vanskelig oppdrag begynner Bishop å ane ugler i mosen, og hans neste oppdrag er det vanskeligste hittil – han vil gå etter de ansvarlige.

Den olympiske svømmeren Jason Statham, har etter han slo igjennom i “Lock, Stock and Two Smoking Barrels”, greid å skaffe seg et godt rykte for å spille “tough guyes” uten det helt store følelsesregisteret. Målet hans er som regel å drepe noen og gjøre det på en veldig kul og lite anstrengende måte, og den rollen spiller han jaggu meg i “The Mechanic” og. Her er han en spesiell mekaniker som “fikser” ting, og Statham gjør sine saker som vanlig greit i den rollen.

Han spiller ikke på så mange strenger i denne filmen, men det er likevel ingenting å utsette på måten han spiller hovedrollen på. Det er det imidlertid på karakteren hans, for selv om han skal være den beste i bransjen, så får det være måte på. Det blir litt i enkleste laget du, selv om han sikkert gjør gode forberedelser og er ekstremt flink på det han gjør. Spesielt etter at han bytter side og skal drepe de han tidligere jobbet for, og for å gjøre ting enda værre, så ringer han å forteller det og.

I tillegg tror jeg nok et CSI-lag med enten Gil Grissom, Horatio Cane eller Mac Tyler i spissen ville avslørt han ganske så raskt, da han tiltross for enorme forberedelser, ikke er spesielt opptatt av hvilke spor han legger igjen. Det at han plutselig bestemmer seg for å hjelpe sønnen til en av sine kamerater til å bli proff leiemorder og jobber sammen med han, er også litt pussig. Ben Foster, gjør ingen dårlig jobb han heller, som lærlingen Steve McKenna, men det er litt av den samme ulla.

Generelt er filmen egentlig ingenting “out of the ordinary”, og er generelt preget av litt for enkle og kjappe løsninger. Til og med det at de har fått med en sexscene med hotte Mini Anden, fra “Chuck”, klarer ikke å løfte denne filmen opp fra middelmådigheten, da det er så lett å gjennomskue hvorfor de har med den scenen. Ikke for det, jeg klager absolutt ikke, og hvis du har lyst til å se en god, gammeldags film om en strålende leiemorder som eventuelt bytter side og dreper sin egen arbeidsgiver med overraskende enkelhet er dette en film du godt kan betale for å se.

Ellers er den snaue halvannen timen ikke verdt å betale for å se på kino, men er kanskje brukbar til å laste ned og se en gang du vil slappe av hjemme.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here