Gjenkjennelig av Neeson

0

Film: Ukjent ID (Unknown)
Regi:
Jaume Collet-Serra
Skuespillere:
Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones, Aidan Quinn, Bruno Ganz, Frank Langella, Sebastian Koch
Land/lengde/år:
CAN/FRA/JAP/ENG/TYS/USA/1 t. og 53 min./2011
Anmeldt av:
Pål Karstensen

Karakter: C

Etter at dr. Martin Harris havner i en bilulykke i Berlin, våkner han på sykehuset med hukommelsestap etter å ha vært i koma i fire dager. På den tiden har noen overtatt hans identitet og hans liv, og til og med ikke hans egen kone kjenner han igjen lenger. Harris er alene i et ukjent land med myndigheter som ikke stoler på han og folk som prøver å drepe han. “Ukjent ID” handler om Dr. Martin Harris kamp for å finne ut hvem han er og hva som skjer med livet hans.

Liam Neeson spiller hovedrollen i denne filmen, og det er en film som passer hand som hånd i hanske. Påfallende mange av hans seneste filmer begynner med at han enten mister hukommelsen eller blir frarøvet noen han setter høyt, for så å gå på en heksejakt for å få det han har mistet tilbake. Så også i denne filmen, selv om det her ikke er fult så mye dreping og skyting involvert.

Misforstå meg rett, den siste halvdelen av filmen er fylt med nok action i form av biljakt, drap og eksplosjoner til å rettferdigjøre en Liam Neeson-film, men for en gangs skyld er faktisk historien også litt bra. Selv om den selvsagt har sine svakheter den og. En av de største er det at filmen totalt faller for eget grep i begynnelsen, da selve starten på filmen ikke virker så veldig troverdig. Her kunne de gjort en bedre jobb, men siden det er viktig for hvordan filmen senere utspiller seg, går det fint an å se litt gjennom fingrene på akkurat det.

Hvis du greier å komme over den bøygen og ikke irritere deg for mye over det som skjer i åpningsminuttene, kan dette være en grei film. Den kommer seg jo lengre ut du ser, da historien etterhvert tar seg opp og det faktisk skjer noe. Selv om også actionscenene er litt tvilsomme noen ganger, som for eksempel i biljakten der Neeson på død og liv skal kjøre fra forfølgerne istedetfor å snu og kjøre andre veien, så er det god driv i filmen de siste tre kvarterene.

Avslutningen er også ganske bra, da det helt på slutten kommer en tvist de fleste nok glatt kommer til å overse. Hvis du følger godt med kan det hende du skjønner det tidligere, men det kommer litt overraskende og gjør at filmen hever seg et hakk eller to da mange deler av den tidligere historien plutselig faller på plass. Dermed trenger du ikke irritere deg så mye over det heller.

Skuespillet er det heller ikke så mye å utsette på, ihvertfall ikke på de to hovedkarakterene Liam Neeson og Diane Krueger. Neeson er rett og slett en god skuespiller, noe den imponerende merittlisten hans tilsier, og det er egentlig ikke så mye mer å si om den saken.

Krueger spiller taxisjåføren Gina, som redder livet til doktoren i starten av filmen og blir litt motvillig med på reisen, før hun etterhvert blir en viktig del av historien hun også. Et litt uvanlig radarpar, men Krueger leverer sine saker bra. Den pene blondinen January Jones, kjent fra den kritikerroste tv-serien Mad Men, gjør seg heller ikke bort i rollen som Elisabeth Harris.

Så, hvis du er typen som liker Liam Neeson og hans tidligere filmer, så vil du like denne og. Det er, som sagt, en typisk Neeson-film, bare med en litt bedre historie.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here