Flere UiS-søkere enn noensinne

0

I år er det 11 prosent flere søkere som har Universitetet i Stavanger som sitt førstevalg enn i fjor. Økonomistudiene er de mest populære på Ullandhaug.

Av: Trine Barka Højmark & Magnus H. Wathne (arkivfoto)

REKORDSØKING: Flere og flere vil studere ved UiS. Her koser studentene seg i sola under Fadderuka i 2009.

I dag ble årets søkertall til høyere utdanning offentliggjort. Disse viser at stadig flere ønsker å studere ved Universitetet i Stavanger (UiS). I år hadde hele 11 prosent flere enn i fjor UiS som sitt førstevalg som studiested til høsten. Til sammen fikk UiS 4 723 primærsøkere – som kniver om de 1 954 studieplassene universitetet kan tilby. Dette gir 2,4 søkere per plass.

– Dette er gledelige tall og viser at UiS er et attraktivt universitet, og Stavanger et konkurransedyktig studiested, sier rådgiver André Sæbø i Strategi- og kommunikasjonsavdelingen ved UiS til uis.no.

Økonomi på topp
I år som i fjor er det økonomistudiene som er mest populære. Bacheloren i økonomi og administrasjon hadde 11 prosent flere søkere enn i fjor. Det gir 517 søkere til kun 100 plasser. Også den nye mastergraden i økonomi og administrasjon var godt søkt. I fjor fikk UiS i siste liten tildelt femten studieplasser i rettsvitenskap fra Kunnskapsdepartementet. Selv om studiet er relativt nytt og ukjent har ikke det satt en stopper for søkingen. Hele 340 personer har søkt seg til studiet som kun rommer 15 studenter.

– Dette er svært gode tall og et uttrykk for behov i markedet. Når et nytt studium går rett inn på andre plass blant de ti mest søkte studiene i vårt lokale opptak, er det veldig bra, sier Sæbø til uis.no.

Stiger i utkanten
Over hele landet har det vært en økning i antall søkere, men det er spesielt de små høyskolene i distriktene som har merket presset fra yngrebølgen.

– Det betyr at institusjonene i distriktene har utviklet gode studietilbud som søkerne ønsker å benytte. Dette er en riktig og ønsket utvikling, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland i en pressemelding.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here