Rekordøkning i søkere til lærerutdanning

1

Etter 20 millioner-kampanjen til Regjeringen har hele 50 prosent flere søkt seg til lærerutdanningene i Norge i 2011, i forhold til 2008.

Av: Trine Barka Højmark & Magnus H. Wathne (arkivfoto)

FLERE LÆRERE: Lærerutdanningen opplever en økning i antall søkere fra år til år, men Norge trenger fremdeles mange flere.

Regjeringen har siden 2008 lagt ned mye tid og krefter i å rekruttere flere søkere til lærerutdanningene rundt om i landet. Etter 20 millioner, tre år og flere kampanjer har det gitt resultater. Hele 50 prosent flere har søkt seg til lærerutdanningene i år, enn tilfellet var før kampanjen i 2008.

– Vi er svært fornøyd med at lærerjakten har gitt resultater. GNIST-partnerskapet og kampanjen «Har du det i deg?» har utvilsomt bidratt til dette. For å følge opp den økte søkningen har vi i 2011 øremerket 375 nye studieplasser til lærerutdanningene, sier Tora Aasland, forskning- og høyere utdanningsminister i en pressemelding.

Trenger fremdeles flere
I hele landet har det i år vært en stabil og god søking til de nye grunnskolelærerutdanningene. I år fikk lærerstudiene tilsammen 4 459 søkere til 3051 studieplasser, dette er en økning på 112 søkere siden i fjor.

– Dette viser at stadig flere ser for seg en yrkeskarriere som lærer. Gode lærere er det viktigste for elevens læring, og vi trenger enda flere engasjerte og dyktige lærere som kan gjøre en forskjell for barn og unge, sier Tora Aasland.

Regjeringens beregninger viser at Norge vil trenge 13 000 flere lærere innen 2020.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here