Brukte millioner på å rekruttere studenter

0

Regjeringen har brukt hele 20 millioner kroner over tre år på en kampanje som skal øke antall søkere til lærerutdanningene rundt om i landet. Årets søkertall vil vise om det har lønnet seg.

Av: Trine Barka Højmark

Lærerkampanjen «Har du det i deg?» har pågått i tre år, og har hatt som formål å motivere flere til å søke seg til lærerutdanningene.Regjeringen har brukt 20 millioner på kampanjen, og i dag legges årets søkertall til høyere utdanning frem. Da vil regjeringen få vite om det har lønnet seg.
– Vi er forventningsfulle, for alt tyder på at resultatene kommer til å bli gode, sier statssekretær Kyrre Lekve (SV) i Kunnskapsdepartementet til NTB.

Stort behov fremover
Ifølge Lekve vil Norge trenge 13 000 nye lærere innen 2020. Foreløpig ser det ut til at kampanjen har fungert. Tall fra tidligere år viser allerede at det har vært en økning i antall søkere til lærerutdanningen. Fra 2008 til 2010 økte antall søkere – som var kvalifiserte – med 42 prosent.
– Så langt tyder alt på at dette blir en suksesshistorie, så får vi bare se når de endelige søke- og opptakstallene kommer, sier Lekve til NTB.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here