Har ikke råd til USA-studier

0

I dag får ikke norske studenter støtte fra Lånekassen til å ta førsteåret av en grad i USA. Dette tror ANSA-president er noe av årsaken til at kun 1 000 studenter tok en hel grad i USA i fjor.

ANSA-PRESIDENT: Kristoffer Moldekleiv (Pressefoto).

Av: Trine Barka Højmark

På omlag 20 år har antall norske studenter som tar en hel grad i USA blitt mer enn halvert. Kun 1 022 norske studenter tok en hel grad i USA i fjor, dette skriver Dagens Næringsliv.
– Jeg tror at antallet norske USA-studenter hadde vært langt høyere hvis man hadde fått stipend og lån til førsteåret. I dag blir gjeldsbyrden for stor, sier Kristoffer Moldekleiv, president i Association of Norwegian Students Abroad (ANSA) til Dagens Næringsliv.

– Må ha rike foreldre
I dag gir ikke Lånekassen støtte til det første året av en bachelorgrad i ikke-vestlige land og USA. Dette gjelder både stipend og lån. Skal norske studenter ta førsteåret på andre siden av dammen må de betale av egen lomme.
– Norske myndigheter gjør alt de kan for å stikke kjepper i hjulene for de som ønsker å studere utenlands. I dag må man enten ha rike foreldre eller ta opp et skyhøyt lån for oppfylle drømmen om USA-studier. Slik kan det ikke være, sier Jan Grønbech styreleder i American Chamber of Commerce in Norway til Dagens Næringsliv.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here