En tid for palmer, pauser og gjenoppstandelse

0

Av: Hanna Huglen Revheim (kulturredaktør)

Våren – en tid for fornyelse, sol og glede. Med våren kommer påsken, og avisa du holder i hendene nå er faktisk den siste utgaven av SmiS før påske – en tid kjent for gjenoppstandelse, godteri og påskeharer. Som våren forsøker vi i SmiS stadig å fornye oss selv, vi har blant annet en flunkende ny musikkspaltist i denne utgaven. Og som påsken bedriver vi forunderlig nok en form for gjenoppstandelse også.

Selv om vi nå tar en liten påskeferie på to uker, så kan du være sikker på at vi også gjenoppstår – men da ved feriens slutt. Fornyelse og gjenoppstandelse. Gjenbruk og gjenoppdagelser.Slik går verden rundt, også i Stavanger. Gamle band flytter fra byen, nye dukker opp. Andre band løser seg opp, bare for å gjenoppstå et par år seinere. Noen ganger til tomme hus, andre ganger til trofaste og ventende disipler.

Et kulturhus for studenter har fått et nytt styre og er i ferd med å fornye seg selv. Blant annet ved å gi studentene nye muligheter til å komme med ideer og forslag til å hvordan de selv vil forme fornyelsen. Da i form av en lavterskelpost i budsjettet – hele 150 000 norske kroner skal sette vind i seilene. Eller luft under vingene om du vil.

Noe annet som er i ferd med å gjenoppstå er Konserthuset i Stavanger. Denne gangen gjenoppstår det om lag 500 meter nedenfor det gamle. Ryktene sier at det gamle Konserthuset i Stavanger ikke er i ferd med å avgå ved døden av den grunn, et gammelt hus kan brukes på nye måter. Dessverre ser det mørkere ut for gjenoppstandelsen av Nilsen & Wold-huset i sentrum.

Om ikke man lander på beina kan man alltids rulle seg rundt og reise seg opp.

Om våren surrer biene rundt blomstrene, og en gruppe av studenter ved Universitet i Stavanger surrer rundt planene om å få til et nytt studenthus i Stavanger – i sentrum vel og merke. Drømmen, håpet og planene om et hus i sentrum som forener studenttilbud, næringsliv og studentmiljø i en skjønn harmoni er langt fra skrinlagt. Den kan nok heller kalles å være omstrukturert. Nilsen & Wold blir sannsynligvis stanset av skjenkeringen – men jakten på et nytt hus er i gang.

Nå er det påske, ferie og vår. Hadde det ikke vært for eksamen som lurer i skyggene av mai, kunne det ikke blitt særlig mye bedre for min del. Det er viktig å verdsette de gledene man får, og med det mener jeg å ikke begrave seg i pensumlitteratur i påsken. Med mindre det er strengt tatt nødvendig og helt forferdelig krise. Men det er det sjelden. Om ikke man lander på beina kan man alltids rulle seg rundt og reise seg opp.

Kjære godtfolk, kjære alle sammen – både bidragsytere og lesere: Måtte dere ha en riktig god påske! Vi snakkes i mai.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here