Prøver, men får det ikke helt til

0

Film: Umeå 4ever
Regi:
Geir Greni
Skuespillere:
Sondre Krogtoft Larsen, Vegard Hoel, Camilla Frey, Jon Skolmen, Sara Sommerfeld
Land/lengde/år:
Norsk/1 t. og 39 min./2010
Anmeldt av:
Kristoffer Dahl

Karakter: D

Stian (Sondre Krogtoft Larsen) er 31 år og har lenge slitt med kjærligheten. Han er fortvilet over at ingen av forholdene hans klarer å fungere, og begynner å bli desperat etter å finne en trofast partner. I et frustrert øyeblikk bestemmer han seg for at kilden til ekte kjærlighet må befinne seg i den store ungdomsforelskelsen, Robyn (Sara Sommerfeld). Stian bestemmer seg for å dra på biltur til Sverige for å finne henne, og med seg på slep har han bestekompisen Anders (Vegard Hoel).

Dette kan i første øyekast se ut som en klissete kjærlighetskomedie, men frykt ikke. Den er faktisk ikke klissete i det hele tatt. Her handler det hovedsakelig om to kompiser som kjører på heisatur, hvor det skjer mange utenkelige ting på veien. Det meste handler om damer og alkohol, men det blir også blandet inn litt makaber humor. «Umeå4ever» minner om en skandinavisk versjon av «Euro Trip». Krogtoft Larsen kjenner vi best fra Hotel Cæsar, hvor han spilte Albert Anker-Hansen i mange år. Hoel har vært en gjenganger i norsk film siden gjennombruddet med «Mongoland».

For meg faller «Umeå4ever» midt mellom barken og veden. I det ene øyeblikket synes jeg den er herlig, sjarmerende og morsom, mens jeg i neste øyeblikk ikke liker det jeg ser i det hele tatt. Skuespillerne skuffer til tider. Kjemien dem imellom er ikke overbevisende. Jeg liker at filmen er bygget på tilbakeblikk fra når guttene var små, dette er koselig og sjarmerende. Du kan godt se «Umeå4ever» som lett underholdning, men styr unna om du ikke er i humør til humor og småkleine ablegøyer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here