Poetisk grøsser

0

Film: Monsters
Regi:
Gareth Edwards
Skuespillere:
Whitney Able, Scoot McNairy
Land/lengde/år:
Storbr./1t 34m/2010
Anmeldt av:
Kristoffer Dahl

Karakter: B

«Monsters» er et friskt lite pust i haugen av science fiction-filmer hvor monstre angripes av soldater med det resultat at blod, tarmer, kuler og krutt braker sammen. Denne filmen presenterer seg heller for publikum med en stillferdighet som sakte bygger opp mot en vakker og poetisk slutt. Ingen soldater og monstre? Joda, men vi blir spart for de testosteronsfylte heltene og de blodtørstige drapsmaskinene.

Handlingen er lagt noen år inn i framtiden, og Mexico har fått besøk av noen gigantiske romvesener som minner mest om forvokste blekkspruter. Det er det nordlige området som grenser til USA blir omtalt som den infiserte sonen. Her er det størst sjanse for å treffe på de enorme vesenene, som kan bli rimelig farlige hvis de blir forstyrret. Den spirende fotojournalisten Andrew (Scoot McNairy) befinner seg i Mexico på jakt etter det ultimate blinkskudd. Underveis får han streng beskjed om å hjelpe Samantha (Whitney Able), datteren til sjefen, ut av det infiserte området.

Oppgaven viser seg å bli vanskeligere enn det Andrew hadde trodd. Andrew og Samantha står godt i stil med resten av det tilbakelente filmuttrykket. De er naturlige, uten å ha de sedvanlige helte- eller divanykkene vi ofte ser i slike filmer. Regissør Gareth Edwards har også valgt å besette alle rollene utenom de to hovedrollene med amatørskuespillere som tilfeldigvis var på location.

Dette styrker i mine øyne inntrykket av naturlighet og realisme. «Monsters» er et poetisk drama som lar seeren motta tankevekkende inntrykk i form av stille øyeblikk, som fremkalles av vakker fotobruk i fine naturomgivelser.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here