En gjennomført, og en kaotisk

0

Artist: Diverse artister
Tittel: Samleplate for et Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja
Utgiver: Spoon Train Audio/Tuba
Anmeldt av: Jone Erland

Karakter: C

Alt fra Big Bang til Moddi og Purified in Blood har fått plass på denne samleplaten, noe som gjør den til en plate med noe for de fleste. Men med så varierte artister, og så mange forskjellige sjangere, er det vanskelig å finne den rette sammensetningen og rekkefølgen.

På de tre første sangene på side A får vi et tydelig inntrykk av hva Natur og Ungdom vil med denne samleplata. Sanger som «Fremtida E Vårres» av Dag Kajander setter dagsorden ved å minne oss på hva saken handler om. Men bortsett fra disse første sangene er det få av sangene på resten av plata som har det samme protestsangpreget over seg – noe som kanskje er like greit. Oss søringer er ikke akkurat kjent for å slå ut håret til rock fra nord (med unntak av Ugå-åpningen selvsagt). Side B er viet til de litt mindre kjente artistene, men er likevel den beste av side A og B i undertegnede sine øyne.

Side B har et roligere preg enn Side A, med et mye mer gjennomført inntrykk. Det merkes at sporene er satt sammen for å utgjøre en helhet, mens det på Side A til tider virker som om cd-spilleren står på shuffle. Dette gjør det mye mer behagelig å høre på Side B. Dette er en cd som uten tvil kan, og bør, høres fra ende til annen. Høydepunktene inkluderer My Little Ponys «Fragments of an Island» og Norma Sass’ «Robbery».

Kort sagt er dette en samleplate som fungerer bra. Enkelte sanger hopper man kanskje over, men det er mer enn nok å stoppe opp ved å nyte, både til fest og avslapping. En gjennomført Side B drar plata opp, men en noe slurvent gjennomført Side A drar den noe ned.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here