150 000 kroner til studentideer

0

Folken har økt potten som er øremerket lavterskeltilbud for studentene. Dette åpner for at enda flere studenter kan komme med sine ideer til arrangementer på studentersamfunnet – så står Folken for regningen.

Av: Annbjørg Dalland (tekst) & Lars Kristian Aalgaard (foto)

IDEER: Alt som trengs er studentenes ideer, sier daglig leder for Folken, Tone Christoffersen.

På Folkens budsjettmøte i desember ble det avgjort å sette av mer penger til såkalte lavterskeltilbud ved studentersamfunnet. Lavterskeltilbud handler om å tilby studentene aktiviteter som ikke trenger å koste så mye.

– Framover prøver vi å fokusere mer på denne typen arrangementer. Jeg håper at studentene setter pris på det, og ikke minst at de kommer med egne ideer og er med på å forme aktivitetene selv, sier daglig leder for Folken, Tone Christoffersen.

150 000 kroner til studentene
I budsjettet har Folken alltid hatt et punkt som kalles «Kultur-Folken». Denne posten har dette året fått en kraftig økning, og satsingen på alternative, rimelige og morsomme aktiviteter for studentene er i fokus. For 2011 er det satt av 150 000 kroner til studentenes egne ideer.

– Vi ønsker å ha et tilbud hvor studenter kan få midler og det de trenger til å arrangere ulike tilbud sammen med oss. Her kan linjeforeninger, organisasjoner eller enkeltstudenter bidra med hva de tenker. Eneste kriterium er at det skal være åpent for alle studenter og kjekt for mange. Vi ønsker å bedre studentmiljøet i Stavanger, og det er jo det det handler om, sier Christoffersen.

Vi har lokalene, vi kan hjelpe økonomisk og vi har kompetansen til å gjennomføre. Alt vi trenger er studentenes egne ideer. – Tone Christoffersen, Folken-leder.

Gode tilbakemeldinger
Studentersamfunnet kan brukes til mye mer enn det som er tilfelle i dag. Folken har fått mange gode tilbakemeldinger på konsertscenen, men de ønsker å gi studentene noe mer. Med lavterskeltilbudet ønsker Christoffersen å gjøre det enklere for studentene å delta aktivt i studenthuset sitt.

– Vi har lokalene, vi kan hjelpe økonomisk og vi har kompetansen til å gjennomføre. Alt vi trenger er studentenes egne ideer, sier Folken-lederen.

Monstertorsdag
Et slikt lavterskeltilbud er Monstertorsdag. Monstertorsdag er et rimelig arrangement for alle studenter i Stavanger. Dette ønsker Christoffersen å jobbe aktivt med videre.

– Jeg husker da jeg var student i Stavanger. På monstertorsdag kunne du risikere at hvis du kom klokken åtte, var det helt fullt. Men det var gøy! Sprøe stunts og billig øl til studentene. En slik stemning har fulgt Folken gjennom hele historien. Selv om det har vært stille og rolig en periode, har en gjeng med studenter fått fart på torsdagen og gitt den en flott oppsving, mener Christoffersen.

Simon Førland har inntil nylig vært med på å arrangere Monstertorsdag på Folken.

– Jeg synes det er kjempeflott at Folken velger å fokusere mer på denne typen arrangementer. Det er bra at det blir lagt til rette for det, og at du slipper å søke om midler gjennom mange ledd. Du kan søke direkte til denne kassen. Da blir det lettere og raskere å gjennomføre slike arrangementer for studentene, sier Førland.

Den viktigste fellesnevneren for et godt studentmiljø er gode opplevelser til en billig penge. – Fredrik Sele, nestleder i Folken-styret.

Senke terskelen
Med en slik pott blir for eksempel en DJ betalt uten at studentene må betale inngangspenger. Det kan også gjelde kurs, foredrag eller debatter. Hva enn studentene har lyst til. Målet er å skape et bedre studentmiljø og senke terskelen for å være et møtested for studentene.

– Det er nå vi skal planlegge dette, når vi ser høsten ligge der så klar og åpen, sier Christoffersen.

Fredrik Sele er nyvalgt nestleder i Folkenstyret, og har vært med på å bestemme budsjetteringen.

– Den viktigste fellesnevneren for et godt studentmiljø er gode opplevelser til en billig penge, sier han.

Folken hadde en del lignende arrangementer i fjor. Selv om det er vanskelig å måle popularitet nøyaktig uten inngangspenger som utgangspunkt, så styret på dette som et vellykket prosjekt.

– Pengene må prioriteres, og her gjør vi en investering i studentene. Dermed gjør vi en investering i oss selv. Dette vil vi ha mer av, dette synes styret er kjekt, sier han.

Sele har lenge jobbet for å utvide tilbudet for studentene, og nå har Folken handlingsrom til å gjøre noe med det.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here