StOr uro om NSO-medlemsskap

1

På onsdagens studentparlamentsmøte ble det bestemt at studentorganisasjonen StOr ikke meldte seg ut av Norsk studentorganisasjon (NSO).

Av: Pål Karstensen (tekst & arkivfoto)

FORTSATT MED: Studentparlamentet bestemte onsdag at StOr fortsatt skal være et aktiv medlemslag i NSO. Her fra et tidligere parlamentsmøte.

Etter at Kjartan Lunde og Moderat Liste ønsket å diskutere StOrs medlemskap i NSO, ble det etter en debatt reist endringsforslag fra den største fraksjonen i studentparlamentet om å melde seg ut av NSO. På grunn av avtalen StOr ingikk med NSO da de meldte seg inn, trengtes det flertall fra to studentparlament for å oppheve medlemsskapet. Etter at argumentene var lagt frem og stemmene talt opp, ble det klart at StOr fortsatt skal være med i NSO.

Kritisk til NSO-styring
Bakgrunnen for at Moderat Liste ville ha debatten om medlemsskapet i første rekke, var at de ikke var spesielt imponert over hverken økonomien eller driftingen av den nasjonale studentorganisasjonen. NSOs budsjett fikk mye kritikk fra Stavanger-delegasjonen da det var oppe på landsmøtet, og den kritikken fortsatte på studentparlamentsmøtet onsdag kveld.

Per i dag er det sånn at studentene, gjennom semesteravgiften, er med på betale inn penger til NSO, og den summen ligger nå på 35 kroner per student per semester. Det vil da tilsi at studentene i Stavanger betaler nesten 600 000 kroner til NSO hvert år, og det er disse pengene Moderat Liste tror kunne bli brukt bedre hvis de hadde forblitt i Stavanger og ikke sendt til hovedstaden.

Vanskelig pengebruk
Et forslag som imidlertid gikk gjennom, var forslaget om å utrede alternative forsalg til hva kontigenten skal brukes til og fremme det på første studparlamentsmøte neste semester. Det vil si at studentparlamentet, mest sannsynlig i september, igjen skal se på hvordan disse pengene best kan anvendes.

– Det er viktig å understreke at disse pengene ikke går rett inn i StOrs driftbudsjett, men tilbake til studentsamskipnaden (SiS). De kan deretter bestemme seg for å gi studentorganisasjonen mer penger, men med tanke på at SiS allerede har trukket tilbake støtte til StOr på grunn av for god egenkapital, blir det vanskelig å få tak i de pengene. Men, ikke umulig, fortalte StOr-leder Daniel Haug Nystad under parlamentsmøtet.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.