Stø kurs mot toppkarakter

2

Omlag 200 studenter møtte opp da Start UiS arrangerte kurs for studenter som ville gå fra stryk til toppkarakter på under to timer.

Av: Pål Karstensen (tekst & foto)


Start er en organisasjonen som står på for å fremme innovasjon og nyskapning, og har mange datterorganisasjoner rundt omkring i landet. Dagens foredrag om hvordan du skal lettest mulig få toppkarakterer var det Start på universitetet i Agder (UiA) som sto for, i samarbeid med Start UiS.

Økonomistudentene Pål Hetland og Nikolai Høibo har de siste fem årene prøvd å komme frem til den teknikken som gjør at de kan lese minst mulig, og få best mulig karakter. Og da de holdt foredraget sitt på UiA i fjor, ble det møtt med stående applaus fra deres medstudenter. Derfor var det en glad leder for Start UiS som kunne introdusere dagens foredragsholdere like over klokken 12.

– Vi er veldig glade for å få de ned hit til å snakke om foredraget sitt. Fra stryk til toppkarakter har jo allerede skapt overskrifter og debatt blant studentene i over et år for sine ettertraktede kurs, så det er med glede vi tar de imot her på UiS og, forteller Meisal.

Vi er studenter selv, og har stort sett brukt de fem siste årene på å finne ut hvordan vi skal lære fortest mulig, slik at vi skal slippe å lese pensum. – Nikolai Høibo, foredragsholder.

Ikke belærende
Foredragsholderne stresser viktigheten av at de ikke er eksperter på området, men mer enn gjerne deler de erfaringene og triksene de har skaffet seg gjennom et langt studieliv.

– Det er viktig at folk skjønner at vi ikke er her for å belære noen, da vi er studenter selv. Men, også derfor vet vi hvordan det er å ha masse pensum å lese til eksamen, så kurset vårt består av teknikker som har fungert for oss, og andre studiekamerater i tillegg til studieforskning ved universitet i Stanford. Disse teknikkene vi lærer bort er noe studentene skal kunne ta i bruk med en gang,

De beskriver seg selv som late og uinteresserte og var i utgangspunktet lei av alt som hadde med studier å gjøre. Derfor bestemte de seg for å bli ferdig med det så fort som mulig.

– Vi er studenter selv, og har stort sett brukt de fem siste årene på å finne ut hvordan vi skal lære fortest mulig, slik at vi skal slippe å lese pensum, forteller Høibo.

Toppkarakterkurs

  • UiA-studentene Pål Hetland og Nikolai Høibo holdt tirsdag kurs for UiS-studenter om hvordan du får toppkarakterer:

Tips 1: Hold fokus (multitasking er roten til alt vondt)

Tips 2: Les effektivt (kvalitet er viktigere enn kvantitet)

Tips 3: Lag tankekart (Hvis du finner ut hva du allerede kan er det lettere å finne ut hva du ikke kan)

Tips 4: Ikke ta det så tungt (Mange studenter sliter med depresjoner og dårlig samvittighet etter eksamen, men livet går videre)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here